E-mailmarketing

E-mailmarketing: zo haal jij er alles uit in 2021

  • Angelique Fijneman
  • 20 / 11 / 2020
Leestijd: 5 min

Tijd om in 2021 aan de slag te gaan met e-mailmarketing! Dit is hét jaar om je e-mailmarketing aan te scherpen. Bij 2020 willen we niet te lang stil staan (iets met het c-woord;)), maar het heeft ons wel geleerd dat de focus meer op online communicatie is komen te liggen- en natuurlijk nog steeds ligt. Online zijn de mogelijkheden om persoonlijk en actueel te zijn natuurlijk oneindig en laten we daar nou net met z’n allen enorm behoefte aan hebben. Vandaag leggen we de focus daarom op e-mailmarketing.

1. Maak het persoonlijk! 

We blijven hierop terugkomen, waardoor het misschien cliché lijkt, maar niets is minder waar. Met e-mailmarketing sta je direct in contact met je lezer. Spreek ze daarom persoonlijk aan! Weet waar jouw lezers zich mee bezig houden, zodat je ze het gevoel kan geven dat je het écht tegen hen hebt.

Maak je je mails niet persoonlijk? Dan kan dit na verloop van tijd tegen je gaan werken. Je lezers raken gewend aan de onpersoonlijke en algemene boodschappen, waardoor ze jouw mail minder snel openen. Zorg dus dat je database in orde is en make things personal.


2. Segmenteer en ben relevant

Natuurlijk wil je heel je database bereiken met jouw nieuwsbrieven. Deze zijn nu eenmaal erg interessant, toch? Tijd om hier een stapje terug te doen en te bedenken voor wie je eigenlijk schrijft. We kunnen het namelijk niet vaak genoeg herhalen: content voor iedereen, is content voor niemand. Kijk daarom eens kritisch en bekijk wat je al weet van je lezers. Waar houden ze zich mee bezig? Welke behoeften en interesses hebben ze? Wat willen ze nu écht van jou lezen? Weet je dit niet of heb je hier niet genoeg gegevens van verzameld? Vraag het dan. Door jouw database zelf hun interessegebieden aan te laten vinken, krijg je meteen een duidelijk beeld van hun behoeften en kan je beginnen met segmenteren.

Tip: kijk ook eens naar het klikgedrag. Op welke links worden er doorgeklikt en op welke helemaal niet? Hier kun je ook veel nuttige en bruikbare informatie uit halen.

Heb je een beeld gekregen van je database? Verdiep je dan goed in hun interesses en behoeften én speel daarop in met je mails. Hoe duidelijker je beeld is, hoe relevanter jouw boodschappen worden.  


3. Wees actueel

Dit is misschien wel een van de belangrijkste punten op het gebied van e-mailmarketing. Eentje die ook zeker belangrijk blijft! Actuele boodschappen communiceren via e-mails. We zien dat er in 2020 veel is gecommuniceerd over het coronavirus, de gevolgen hiervan en de acties die bedrijven hebben genomen. Door dit via e-mail te communiceren, kom je meteen onder de aandacht van je klanten en prospects. Je komt namelijk direct in een inbox terecht. Op social media is het persoonlijke bereik een stuk minder. Je kan natuurlijk wel targeten op klanten en prospects, maar bij e-mailmarketing weet je zeker of de klant jouw e-mail wel of niet geopend heeft. Maak daarom goed gebruik van e-mailmarketing en je database! 


4. Verspreid content!

E-mailmarketing is vaak een waardevolle toevoeging op je bestaande digitale communicatiemix. Mits je goed nadenkt over wat je op welk kanaal in de spotlight zet. Ben je al aanwezig op sociale media? Of blog je? Verwijs ernaar, licht de best scorende blog of video uit in je e-mails of geef een sneak peek naar het komende webinar. Kijk kritisch naar alle content en bepaal wat waar gezien mag worden en zet niet klakkeloos overal dezelfde content in. Zo zorg je ervoor dat je e-mails altijd waardevolle content bevat die relevant zijn voor je publiek, zelfs als ze je ook op social media volgen.

-- 

Vragen over e-mailmarketing?
Wij zijn benieuwd: maak jij gebruik van e-mailmarketing? Of heb je nog aanvullende tips? Laat het ons dan zeker weten. We gaan graag met je in gesprek. Kunnen wij je helpen met jouw e-mailmarketingstrategie? Zeg hello op hello@gr8.eu of bel ons op 076 20 59 444.