Partnerships

Je verhaal is de rockstar, het kanaal je podium

  • Amy van der Plas
  • 12 / 06 / 2020
Leestijd: 2 min

Of we een social media bureau zijn? Nou nee, niet pur sang. Primair zijn we vooral storytellers. We graven naar de essentie van een merk, leggen de verhalen/verhaallijnen bloot en vertellen ze met passende tone of voice voor de beoogde doelgroep. Het medium dat daarbij hoort is eigenlijk initieel van secundair belang. De strategie moet staan, de stories moeten goed zijn. Dán pas kan je nadenken waar je verhalen het best tot zijn recht komen. Kortom: je verhaal is de rockster, het kanaal je podium. 

Dat het podium extreem belangrijk is voor die rockstar, hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen. Je zet The Boss nou eenmaal niet driehoog achter in een familiezaaltje in Lutjebroek. Noch verwacht je dat de amateur-fanfare van de plaatselijke carnavalsvereniging de hele Arena vol krijgt. Dat heeft alles te maken met je publiek. Enerzijds moet het publiek aansluiting hebben met de rockstar, anderzijds moet je publiek ook toegang hebben tot het podium. Met andere woorden zit er een driehoeksverband tussen verhaal, doelgroep en plaatsing. 

Wat ons betreft is de vraag waar we het publiek het efficiëntste kunnen bereiken met een bepaald verhaal dus een heel relevante. Maken één of meerdere sociale media de cirkel van verhaal, doelgroep en plaatsing rond? Dan zullen we dit uiteraard ook zo gaan inzetten. Is de briefing echter beperkt tot social media, maar hebben we het gevoel dat we meer kunnen bereiken met andere kanalen, dan durven we dat meer dan eens te challengen. Halen we met deze podia wel voldoende uit het verhaal? Kunnen we of moeten we niet juist meer doen om de doelgroep te bereiken? 

Een mooi voorbeeld is het recentelijk gelanceerde magazine van Jos Poell. Het verhaal van Jos Poell was zo rijk, dat het meer nodig had dan enkel social media om stof te doen opwaaien bij de doelgroep. We maakten een geheel nieuwe online borrelwereld, waarmee we - via verschillende kanalen - de doelgroep bereiken. Het online magazine kwam tot stand door de mooie samenwerking met Jos Poell, chefkok Wilco van den Baar, vinologe Eline Groenendijk en videoproductie-bureau Supersky. Soms heb je namelijk een heel orkest nodig om je verhaal krachtig over de bühne te krijgen. 

Extra leuk detail: om het magazine zo persoonlijk mogelijk te maken, besloten we het anders dan anders aan te pakken en juist de hele dag te documenteren, met alle proost- (en eet)momenten van dien. Dus over true rockstars gesproken: het hele gr8 team is online te spotten ;-)

Bekijk hier het lekkerste online magazine van Jos Poell!