Wat jouw merk kan betekenen voor je doelgroepen

Met Content Marketing zorgen we ervoor dat je doelgroepen informatie over je merk ontvangen die nuttig of interessant is voor hen. Misschien zijn ze op zoek naar concrete informatie of ga je hen inspireren met informatie die zij niet hadden verwacht. Door relevant te zijn ga je een band opbouwen. Je gaat iets betekenen voor je doelgroepen. En als beloning ontstaan fans van je merk.

Relevante content maken vraagt om een strategische aanpak. We starten vanuit het dna van je merk. Wie ben je, waar sta je voor, welke rol vervul je in het leven van je klanten. Met deze uitgangspunten maken we jouw brand story, een merkverhaal dat staat als een huis. In deze fase gaan we ook de doelstellingen van de campagnes in kaart brengen, zoveel mogelijk uitgewerkt in meetbare KPI’s. Van naamsbekendheid tot interactie tot lead generatie. Het inzichtelijk maken van meetbare doelstellingen en resultaten is een belangrijk onderdeel van onze aanpak.

Een goed verhaal bindt mensen aan een merk

Vervolgens gaan we ons verdiepen in je doelgroepen. Wie zijn ze, wat interesseert hen, via welke kanalen kunnen we hen bereiken. En op welke manier kunnen we jouw verhaal laten aansluiten bij hun interesses. Ongeacht of dit consumenten of bedrijven zijn, het gaat tenslotte altijd om mensen. Daarbij nemen we alle mogelijke touchpoints in de customer journey mee. Zo ontstaat een scherp beeld van de mogelijkheden om je doelgroepen met het juiste verhaal, op het juiste moment en via het juiste kanaal te bereiken. En dat is een belangrijke basis om content te kunnen maken die niet alleen aansluit bij je doelgroepen maar ook voor jou het gewenste resultaat gaat opleveren. Van merkbeleving tot concrete conversies.

Zodra de uitgangspunten en randvoorwaarden helder zijn, is het zaak om content te gaan maken. Storytelling. Want een goed verhaal (oftewel een gr8 story) neemt mensen nu eenmaal veel beter mee in wat je wilt vertellen dan een advertentie of commercial. Ons motto luidt niet voor niets ‘great brands tell gr8 stories’. We bedenken creatieve concepten die de brug slaan tussen jouw merk en doelstellingen en dat wat je doelgroepen graag willen zien. 

Een goed verhaal maak je vaak samen met anderen. Daarom zijn wij fan van partnerships. Van sportief tot culinair tot recreatief. We zoeken en vinden partners (of ambassadeurs) die jouw verhaal nog beter, aansprekender en geloofwaardiger maken. Zo bereiken we meer mensen en weten we hen beter te binden aan je merk.

Aandacht en data helpen jouw merk great te worden

Met de juiste content is het moment aangebroken om dit met je doelgroepen te gaan delen. We kiezen contentformats waarin jouw verhaal het beste tot zijn recht komt en waarvan we weten dat doelgroepen het graag ‘consumeren’. Bijvoorbeeld online video’s, digital magazines, blogs, user generated content, infographics, nieuwsbrieven, events. Deze delen we via de verschillende kanalen. Paid, owned en earned. We nemen de hele communicatiemix in overweging. Waar mogelijk gaan we ook aan de slag met derden die het verhaal voor ons kunnen vertellen en de aandacht van het publiek trekken. Denk aan de pers (veel geloofwaardiger wordt het niet) en influencers.

Om resultaten te optimaliseren werken we met Experiment Marketing tactieken. Dat betekent dat we continue onderzoeken hoe we de prestaties van de content kunnen verbeteren. Zoveel mogelijk rendement uit elke Euro. Op deze manier zijn we constant bezig met het maximaliseren van resultaat. Van bereik en engagement tot wat er online over je merk door anderen wordt gedeeld. In alles wat we doen staat het effect centraal. Alles om ook jouw merk great te maken.

En? Wat denk je ervan? Toch maar eens bekijken hoe wij je kunnen helpen om meer resultaat te boeken? Vul je gegevens hieronder in en wij nemen contact met je op.