3 redenen waarom je met content marketing wilt beginnen.

Zijn dit motivaties die je aanspreken? Dan is content marketing iets voor jou!  
1.  Je wilt een relatie met je doelgroep
2. Je wilt vanuit een doordachte, strategische basis werken
3. Je wilt zoveel mogelijk rendement uit je communicatiebudget

1. Je wilt een relatie met je doelgroep.

Laten we wel wezen. Met advertising boodschappen ga je geen fans maken. Wil je die wel, dan heb je content marketing nodig. Waarom? Content marketing is het op gestructureerde wijze delen van relevante, waardevolle informatie met je doelgroep. Kortom: je gaat goed kijken waar je klant behoefte aan heeft. Welke informatie, op welk moment, op welk kanaal. Dan help je hem echt en creëer jij op jouw beurt fans. Dit zijn geen quick-wins, geen korte campagnes, geen reclameboodschappen en geen incidentele inhakers. Advertising maakt je bekend, content maakt je geliefd.

Bij content draait het om het creëren van langdurige relaties. Daarom is een verdieping van communicatie nodig met verhalen die mensen interesseren, inspireren en delen. Dan praat je over storytelling. We gaan samen met jou op zoek naar de 'why' zodat je basis geloofwaardig en vol betekenis is. We gaan ook op zoek naar de rol die je met je merk in het leven van je doelgroep wil spelen. Partnerships en ambassadeurs kunnen daarbij helpen. Verhalen laten vertellen door anderen kan namelijk enorm helpen om aansprekende verhalen te maken en nieuwe doelgroepen te bereiken. Tot slot is interactie belangrijk. Een gezonde relatie is tweerichtingsverkeer. Dat betekent dat je de dialoog aangaat. Dat lijkt misschien lastig of riskant. Maar juist het niet in gesprek gaan is een groot risico. Wij gaan je helpen om relaties waardevol te maken. Voor je merk én voor je doelgroep.

2. Je wilt vanuit een doordachte, strategische basis werken.

Begin je liever met content omdat het moet, omdat het hip is of omdat iedereen het doet? Of omdat het bijdraagt aan het realiseren van de doelstellingen van je bedrijf? We beginnen altijd met de vraag ‘waar wil je met je organisatie heen?’. Bedrijfsdoelstellingen zijn leading voor content marketing. 'Without strategy, content is just stuff, the world has enough stuff' zei ene Arjun Basu. Daar zijn wij het volledig mee eens. Het content marketing plan is de basis waarin alle strategische uitgangspunten en keuzes samenkomen. 

Een belangrijke rol in het plan is weggelegd voor de brand story. Het unieke verhaal waarmee we jouw merk krachtig en onderscheidend positioneren. En dat is meer dan zomaar een leuke tekst uit de losse pols. Het is een krachtig identiteitsdocument vol mentaliteit dat mensen verbindt. Ook gaan we aan de slag met inzichten in je doelgroepen om naadloos op hun behoeften in te kunnen spelen. Het plan is een pragmatisch fundament voor alle communicatie. Content moet namelijk slim aanhaken op alle andere communicatie efforts van je organisatie. Samen met reclame, met online marketing, met je website. Dat betekent dan ook dat we ons actief bezig houden met onder andere social media, public relations, email en online marketing en sponsoring. We zorgen ervoor dat alle kanalen op elkaar aansluiten en op een geïntegreerde manier samenwerken aan het realiseren van je doelstellingen.

3. Je wilt zoveel mogelijk rendement uit je communicatiebudget.

Van het schieten met hagel is nooit iemand beter geworden. En over effectief gesproken: een oud marketing gezegde luidt 50% van het marketing budget is weggegooid, maar welk deel?’. Met content marketing is dat voorgoed verleden tijd. Op basis van de strategische inzichten weten we waar interesses van doelgroepen liggen. Dus ontwikkelen we verhalen die aansluiten op hun wensen en behoeften. 

Om het maximale rendement uit het budget te halen, zetten we bovendien experiment marketing in. Een methode waarmee we in de praktijk onderzoeken welke boodschappen of campagnes het meeste effect sorteren. Kortom, we weten vooraf exact waar het budget heen gaat en dat het oplevert. Bovendien levert dit enorm veel inzichten op in wat je doelgroep vindt van je merk en product. De informatie die we hieruit halen is zeer waardevol. Niet alleen voor communicatie maar ook voor bijvoorbeeld productontwikkeling. Voor overzicht zorgen we ook. We houden continue in de gaten wat er online door anderen over je merk wordt gecommuniceerd. Zo zien we hoe de beleving van jouw merk zich ontwikkelt en of er bijgestuurd moet worden.

En overtuigd? Wil je met content marketing aan de slag? Dan zoek je een bureau dat niet zomaar content maakt, maar great content.  We'll call you.