22-03-2018_ News_

Geld verdienen aan het verbeteren van het milieu. Daar zit een luchtje aan

De nieuwe campagne van Black & Decker waarin wordt ingespeeld op het verbeteren van de luchtkwaliteit in je tuin vind ik een schot in de roos. Een slimme strategische keuze. Net als de transitie naar elektrisch autorijden zal dat ook voor andere verslinders van fossiele brandstoffen gaan komen. Met elektrische grasmaaiers, bladblazers en heggenscharen doe je jezelf en het milieu een plezier. Dus volstrekt logisch dat je ook in je eigen tuin af wilt van ongezonde lucht. En van de stank en herrie.

Wat ik in dit specifieke geval mooi vind is dat ‘duurzaamheid’ er door Stanley Black & Decker niet aan de haren is bij getrokken. Het zit in het dna van de organisatie. Men heeft een groot bewustzijn van de maatschappelijke verantwoordelijkheid. En handelt daar ook naar. Dit zijn bedrijven die de wereld nodig heeft.

“We see sustainability as a competitive differentiator that reinforces our position as a responsible business leader, improves our performance and fortifies our brands.”

Deb Geyer, Vice President, EHS and Corporate Social Responsibility

De activatie ‘maak van je tuin een milieuzone’ (zie: https://mijntuin-mz.nl/) vind ik minder geslaagd. Het maakt de campagne teveel een grap. Net als de petitie aan het adres van de overheid. Daar krijg ik toch een beetje het ‘Bavaria Carnavalvrij’ gevoel van. Leuke campagne maar inhoudelijk niet serieus te nemen. Natuurlijk zal de campagne van Black & Decker nog uitgerold moeten worden. Maar ik ben van mening dat dit geen grap nodig heeft. Met goede content (ik ben benieuwd wat ze er van gaan maken) kan Black & Decker hier enorm mee gaan scoren. Er zit een verhaal in dat, als het goed wordt verteld, gaat aanspreken. Black & Decker kan hiermee de concurrentie zomaar een grote stap voor zijn en een mooi domein claimen. Kortom, compliment aan de strategische richting. Dat verdient prachtige content en storytelling. Ik hoop dat we dat te zien gaan krijgen. Een campagne die een goed doel dient en een commercieel resultaat nastreeft. Daar zit een luchtje aan. Een heel gezond luchtje in dit geval.