16-11-2017_ News_

Het verhaal van FC Utrecht

Great brands tell gr8 stories. Dat is ons credo. Wij geloven dat merken en organisaties met een goed verhaal het verschil maken. Sterker staan. Meer fans aan zich weten te binden. Wij maken die verhalen. Dat is een interessant proces en dat begint bij de kern van de organisatie. Want de ‘brand story’ is eigenlijk altijd al aanwezig. Het zit in het DNA. In de cultuur, in de mensen. Wat we doen is zoeken, graven, praten. Zo gaan we op zoek naar het echte, oorspronkelijke verhaal dat een merk nodig heeft om meer mensen fan te maken. Wie ben je, wat maakt je bijzonder, waarom zou ik je omarmen?

 GR8 heeft een sterke sportachtergrond. Zo benaderde ook FC Utrecht ons. Met de vraag om op zoek te gaan naar het merkfundament van deze prachtige voetbalclub.

We sloten ons een paar dagen op in de Galgenwaard. Of zoals ze in Utrecht zeggen: het mooiste plekkie op aard. We spraken met een brede vertegenwoordiging van de club. Van eigenaar tot trainer. Van supportersvereniging tot mvo-vertegenwoordiger. Na al deze gesprekken en het nodige over de geschiedenis van de club tot ons genomen te hebben waren we er uit. Dit is een club vanuit het hart. Of het gaat om de spelers, de staf of kantoormedewerkers, hier werk je omdat je er hoort. Van deze club ben je fan of sponsor omdat je dat wilt. Vanuit je hart.

We schreven het ‘manifest’. De leidraad voor het denken en doen van FC Utrecht. Een motto dat richting geeft. Het hangt bij de entree van het nieuwe kantoor. En niet om daar alleen maar mooi te zijn. Je zult deze woorden ook terug gaan zien in de campagnes en acties van FC Utrecht. Want het zijn en uitbouwen van een sterk merk begint weliswaar bij de brand story. Maar in wat je vervolgens daadwerkelijk doet, schuilt telkens een verhaal dat je merk bevestigt. En daarmee ga je de fans vinden en binden. Consistent, aantrekkelijk en onderscheidend.

Design: Batucada | Erik Tode
Design: Batucada | Erik Tode