05-12-2018_ News_

Land Rover, de Defender van storytelling

Soms kom je als marketeer verhalen tegen waarvan je denkt ‘had ik dat maar gemaakt’. Tuurlijk kijken wij allemaal reikhalzend uit naar de prachtige verhalen die uit het storytelling en content marketing vak vloeien. Verhalen die zijn opgemaakt vanuit de kern van een merk, vertaald naar de behoefte van de doelgroep van dat merk, ingezet op het juiste kanaal én op het juiste moment.

Happy Birthday

Vaak zie je dat een merk of bedrijf viert dat zij X-jaar bestaan. Gooi er een leuke actie tegenaan, feliciteer jezelf met je verjaardag en laat je volgers/fans weten dat je blij bent dat je er nog mag zijn.

Het kan ook anders. Land Rover bestaat in 2018 maar liefst 70 jaar. Een prachtige mijlpaal en dat vieren zij, op een bescheiden Britse manier. Land Rover kan nu vertellen dat zij al 70 jaar innoveren, al 70 jaar de beste wagens maakt maar zij kiezen er bewust voor om niet enkel vanuit het eigen merk te communiceren. De kick-off van het thema draait om het opgroeien en volwassen worden, zonder je jonge karakter te verliezen. Nieuwsgierig, avontuurlijk, dapper te blijven. 

De kick-off film van 70 years young.
De kick-off film van 70 years young.

De eindgebruiker centraal

In de 70 jaren van het bestaan van Land Rover zijn er tal van mensen geweest die hun eigen verhaal hebben doorgemaakt en de wagens van Land Rover mochten daar een onderdeel van zijn.

Land Rover maakte een prachtige serie waarbij zij het podium geven aan uitzonderlijke verhalen van ontdekkers, weldoeners, helden en avonturiers die allen hun eigen bijzondere verhaal maakte. Individuele eigenaren die, op hun eigen manier, een verhaal vertellen als geen ander. Land Rover had de eer om een belangrijk onderdeel te zijn in zoveel uitzonderlijke verhalen.  Uiteraard komt het merk genoeg aan bod in de series die zij maakte, maar de beleving en het verhaal van de eindgebruiker staat centraal.  Daarnaast worden thema’s zoals vriendschap, avontuur, lef en een stukje nationale trots belangrijker dan het merk zelf.

De serie vertelt verhalen van over de hele wereld, in elk continent is er wel een prachtig stukje storytelling te vinden. Land Rover hoefde ‘enkel’ de verhalen terug te vinden, het te filmen en te delen. Het thema ’70 years’ was niet alleen aanleiding voor online content maar ook voor diverse evenementen, activaties en promoties.

70 years of advanture
70 years of advanture

Off-road

Land Rover slaat hiermee ook een duidelijke nieuwe weg in. Land Rover heeft bewust gekozen om de formats niet door te zetten op televisie als commercials. De keuze voor eigen kanalen en social media is gebaseerd op het direct kunnen benaderen van de doelgroep van het merk aldus Kim McCullough, Vice President of Marketing for Jaguar Land Rover.

De ‘nieuwe’ manier van marketing speelt goed in op het bevestigen van de authenticiteit van het merk doormiddel van authentieke, echte verhalen, gemaakt voor, en in dit geval ook door, de doelgroep. De verhalen werden door diverse platformen, online en offline, opgepakt met groots enthousiasme. Content Marketing done right.  

Defeating Vertigo
Defeating Vertigo

Well Storied

Daarnaast zetten ze de trend van ‘eigenaren aan het woord’ door. Zo vragen zij eigenaren hun eigen, hedendaagse verhaal, te delen met het merk in de serie ‘Well Storied’. De films hiervan ademen al een wat meer Amerikaanse 'reclamische' sfeer maar gaan in de basis over de eindgebruiker en het verhaal vanuit hun perspectief. 

Well Storied - Branching out
Well Storied - Branching out

Iedereen heeft een verhaal

Tuurlijk. Land Rover is een exceptioneel merk met bijzondere, soms bizarre, verhalen veelal gebasseerd op een rijke historie. Maar elk merk heeft de kans om zijn eigen storyline te vinden. Zijn eigen content te creeeren op basis van de kern van het bedrijf. De kern van zijn of haar verhaal. Je moet er alleen de tijd voor nemen. En wij helpen je er graag bij.

70 years of advanture
70 years of advanture
The very first Land Rover unearthed
The very first Land Rover unearthed
Land Rover Camel Trophy
Land Rover Camel Trophy

Alle gebruikte foto's & video's zijn eigendom van of in opdracht gemaakt voor Land Rover Jaguar.
Meer mooie beelden zien? Ga naar Landrover.com