Annelieke Boeren

  • Copy Strateeg

Als merkstrateeg/merkjournalist bij gr8 combineer ik the best of both worlds: mijn nieuwsgierigheid naar ondernemende mensen en het maken van verhalen met impact. In die dubbelrol word ik vaak van meet af aan betrokken bij een project. Ik denk mee over positionering en de content-strategische keuzes die daarbij passen (merkstrategie, contentstrategie) - en mag dat vervolgens ook vertalen naar merkverhalen, filmscripts, artikelen, campagnes…

Iedere ondernemer, organisatie of merk heeft een verhaal te vertellen. Maar hoe vertel je het goed? En aan wie? Waar zit jouw ‘sweet spot’, jouw relevantie? Dát is waar gr8 bij helpt – en waar vanuit we altijd vertrekken. Vanuit een slim, strategisch plan. En een scherp merkverhaal: een knappe basis om de bühne op te kunnen.


‘‘Ik ben pas tevreden als het ‘klik’ zegt in mijn hoofd – en ik voel dat ik de essentie te pakken heb.’’


De voorwaarde om dit goed te doen: écht begrijpen wat iemand drijft en wat een bedrijf onderscheidend en ‘eigen’ maakt. En dus zit ik vaak om tafel met de opdrachtgever. Tijdens een interview of workshop bijvoorbeeld. Om te prikken, door te vragen, aan te scherpen en te checken.

Ik ben dan pas tevreden als het ‘klik’ zegt in mijn hoofd - en ik voel dat ik de essentie te pakken heb. Het onderste uit de kan, dat werk. Dat betekent óók: jezelf kwetsbaar opstellen, ‘domme’ vragen gewoon stellen en oppervlakkige beleefdheden zoveel mogelijk skippen. Maar vooral: lekker jezelf blijven. Want in the end zijn we écht allemaal ‘gewoon mensen’. En juist in die menselijkheid schuilt vaak de charme en kracht van een merk.