Koen Boer

  • Content Manager

Data en creativiteit twee gescheiden werelden? Bij gr8 agency geloven we juist dat het een niet zonder het ander kan. Met de juiste data heb je goud in handen. Zo ben je als content manager niet alleen in staat om weloverwogen strategische keuzes te maken, maar weet je het publiek ook met de juiste boodschap op het juiste moment te bereiken. Door gegevens en creativiteit te combineren, maak je campagnes die nauwkeuriger en relevanter zijn voor de doelgroep, maar ook creatiever en aantrekkelijk.


“Ik geloof écht in de gouden combinatie van data en creativiteit"


Als content manager bij gr8 zorg ik ervoor dat content de juiste mensen bereikt, campagne doelstellingen worden behaald en de investering wordt gemaximaliseerd. Dat valt of staat met de strategie achter de content. Een stukje vooronderzoek is daarbij cruciaal: waarom zet je deze content in op dit moment en via welke kanalen? Wat blijkt uit onderzoek en cijfers? Als je de twee los van elkaar ziet, is de kans groot dat je de algehele boodschap mist. Belangrijk is om het doel altijd in zicht te houden en kritisch mee te denken.

Het is goed om de klant mee te nemen in de rapportages en ze tekst en uitleg te geven. We streven ernaar om klanten te adviseren in de mogelijkheden die er zijn en hen te laten zien hoe we tot bepaalde keuzes zijn gekomen. Door benchmarks en metingen kunnen we de prestaties van onze content optimaliseren en verbeteren. Met goede content kun je mensen overtuigen en gedragsverandering in gang zetten. De boodschap is belangrijk, maar zonder het stukje data kom je uiteindelijk niet tot je doel – en ben je alsnog met hagel aan het schieten.