Carlton Beach Hotel – van strategie tot kamercampagne

Het Carlton Beach Hotel is één van de meest iconische hotels van Scheveningen, op de kruising van strand, duinen en Het Zwarte Pad vol met strandtenten en beachclubs. Een geweldige locatie, met één grote uitdaging: de concurrentie tussen hotels in Scheveningen is groot.

Unieke conceptkamers bieden uitkomst. Het hotel bevat kamers die zijn uitgerust voor specifieke doelgroepen, zoals digital nomads, gezinnen, vriendengroepen en koppels. Allemaal kamers met een eigen verhaal. Bovendien zijn alle kamers in het hotel ingericht volgens de hoogste standaarden in stijl en comfort. Een verblijf in Carlton Beach is dan ook echt een verhaal op zich. 

Aan gr8 de uitdaging om deze verhalen sprekend in beeld te brengen. Zodat we de juiste doelgroepen interesseren met de juiste verhalen en argumenten. Benieuwd naar onze aanpak en de resultaten? Lees met ons mee!

In de doelgroepen duiken

De conceptkamers van Carlton Beach lenen zich uitstekend voor unieke verhalen. Zo zijn de ‘digital nomad’ kamers uitgerust met een werkplek en scherm, bevatten de ‘family’ kamers een aparte inloop met stapelbed voor de kinderen, en is de ‘friends’ kamer voorzien van een luxueuze slaapbank en een heuse selfiebooth.

Het tot leven brengen van de verhalen van de conceptkamers begint bij inzicht in de doelgroepen. Wie zijn het? Wat zijn hun drivers en barriers? Met welke argumenten kunnen we hen interesseren voor een verblijf in ons hotel? Kortom, een deep dive in de doelgroepen is noodzakelijk. 

Dat doen we bij gr8 in werksessies met onze klanten. We combineren alle kennis bij onze klant met belangrijke doelgroep-inzichten. Dat zorgt ervoor dat iedereen verrijkt wordt met kennis en relevante inzichten én dezelfde uitgangspunten voor communicatie heeft.

Van strategie naar creatie

Een strategie maken voor de strategie is niet waar we het voor doen. De vertaling van een strategie naar creatie is minstens net zo belangrijk om uiteindelijk succes te boeken. Ook in dit geval. Dus vertaalden we de doelgroep-inzichten naar creatieve invalshoeken. Bijvoorbeeld voor de doelgroepen vriendengroepen en koppels. We creëerden vier verhaallijnen, twee per doelgroep.

 • ‘Battle of the Beds’. De meest in het oog springende USP van de ‘friends’ kamer is het feit dat je met al je vrienden op één kamer kan vertoeven.
 • ‘Selfietime’. Nog even snel een post op Insta en dan genieten van al het moois dat Scheveningen te bieden heeft!

 • ‘Struinen door de duinen’. Vanuit je hotelkamer zo de natuur/duinen in.
 • ‘As much fun inside as outside’. Golfsurfen of cocktail nippen. Hier kan het allebei, bijna direct vanuit je hotelkamer!

Behind the scenes. Fotografie: Rob Lipsius

Het vertalen van een strategie naar (in dit geval) fotografie is een vak apart. Daar komen veel zaken bij kijken die specifieke kennis en aandacht vragen. Denk aan:

 • Fotograafselectie
 • Modelselectie en buy-outs
 • Styling en visagie
 • Locaties
 • Moodboards
 • Shoot-dagen
 • Beeldbewerking

Onze creative producers coördineren dit traject van begin tot eind(resultaat). En ook het resultaat van deze shoot is er weer een om trots op te zijn. Beelden die precies uitdragen wat we willen. Met begeleidende teksten die ook inhoudelijk de juiste toon aanslaan. De beelden en teksten worden door een gespecialiseerd online marketingbureau ingezet om exact die mensen te bereiken die we willen interesseren voor een verblijf.

Het eindresultaat! Fotografie: Ruud van Bragt

Van plan tot beeld

De belevingsfotografie van Carlton Beach laat zien hoe een idee dankzij strategische inzichten en verhaallijnen uitgroeit tot pakkend beeldmateriaal. Alles begint met een plan en de strategie. Bij gr8 denken we graag strategisch mee om zulke ideeën tot leven te wekken.

Dus, wat ben jij van plan? Van plan tot strategie en van verhaal tot beeldmateriaal – wij zetten er graag onze tanden in.