Partnerships zorgen voor meer interesse in John West

Om het domein ‘gezonde voeding, gezond leven’ geloofwaardig te claimen hebben we voor John West gekozen partnerships aan te gaan met experts die vanuit hun kennis en ervaring weten hoe vis van John West bijdraagt aan een gezond voedingspatroon. Deze manier van contentmarketing is bij uitstek geschikt om als merk een betrouwbare inspiratiebron te worden voor je publiek. Het voorkomt commercieel getinte boodschappen waar de consument tegenwoordig al snel doorheen prikt.

Think | de strategie

Gezonde voeding is belangrijk voor ons allemaal. Maar als we één groep moeten aanwijzen waarvoor gezond en gebalanceerd eten zelfs topprioriteit is, dan zijn het wel topsporters. Zij laten zich daarin dan ook adviseren door experts. Door mensen die weten wat goed is voor hen en die ook weten wat lekker is. Erik te Velthuis, chefkok op Papendal, en Brenda Frunt, voedingsdeskundige van topsporters, weten maar al te goed dat vis van John West naadloos past in gezonde voeding. Reden voor ons om hen boegbeeld te maken van John West. Samen maken we mooie content die mensen inspireert om gezond(er) te gaan eten. Van heerlijke recepten tot informatie over ingrediënten en het effect ervan op je gezondheid. Om ook de brug te slaan naar het dagelijks gezinsleven hebben we ook een partnership gesloten met Elsbeth Teeling. Zij is moeder van een superactief gezin en schrijft over haar leven in kookboeken en op haar blog ‘Club van relaxte moeders’. Met het blog heeft ze inmiddels een flinke fanbase opgebouwd van meer dan 400.000 volgers, veelal jonge moeders. Met Elsbeth als influencer laten we ook aan haar achterban zien dat John West uitstekend past in een druk gezinsleven. Extra leuk: dochter Keet is een groot skateboardtalent en op koers voor deelname aan de Olympische Spelen. Ook met Keet zijn we een samenwerking aangegaan zodat we ook voor jongeren die lekker en gezond willen leven een mooie inspiratiebron zijn!

John West x Elsbeth Teeling - Introductie

Create | de content

In nauwe samenwerking met onze boegbeelden en influencers maken we aansprekende content. Daarbij is het van groot belang dat zij veel invloed hebben op de content. Zodra je als merk te veel oplegt en regisseert, wordt het verhaal onnatuurlijk en ongeloofwaardig. Het is juist de kracht van partnerships om hun natuurlijke autoriteit, kennis en persoonlijkheid te gebruiken.


John West x Erik te Velthuis - Zalmkoekjes

Publish | het resultaat

De content die we samen met onze partners maken, delen we met het publiek via verschillende kanalen. Afhankelijk van publieksgroep, boodschap en doelstelling kiezen we voor elk content-item het beste kanaal. Van Facebook en Instagram tot e-mail marketing, de website en print. Het resultaat: we zien dat de content bovengemiddelde betrokkenheid realiseert. De engagement en het bereik op social media blijven stijgen en de leestijd van de e-mail campagnes blijft maandelijks stevig toenemen. Onze conclusie: de nuttige en inspirerende content van geloofwaardige boegbeelden blijkt een gouden zet om de interesse van het publiek te winnen.

Content creatie John West