29-11-2017_ Work_

Brand story in transitie

Digitalisering speelt een cruciale rol in de transformatie waarin veel organisaties zich bevinden. Disruptive is de heilige graal en technologie de grote drijver. Als een van de grootste gespecialiseerde IT-trainingsbureaus bevindt Capgemini Academy zich middenin het oog van deze transformatie-orkaan. Als trainer moet je niet alleen meegaan, je moet zelfs vooroplopen, de storm aanwakkeren. Grote vraag: hoe blijf je in die dynamiek overeind?

Transformatie van Capgemini Academy
Transformatie van Capgemini Academy

Transforming IT professionals

CapGemini Academy ziet al geruime tijd dat de trainingsbehoefte aan het veranderen is. Van een IT-er wordt een totaal andere rol in een organisatie verwacht. Een van verbinder, aanjager, niet meer van uitwerker. Dat vergt een serieuze aanpassing, waarbij trainen op een set hard skills niet meer volstaat. Om een gedragsverandering te bewerkstelligen, moet je mensen intensief begeleiden. Met soft skills, managementtrainingen, projectbegeleiding, etc. Dan spreek je niet meer over trainen, maar over transformeren.

Rebranding Capgemini Academy - Behind the scenes
Rebranding Capgemini Academy - Behind the scenes

Merkverhaal als houvast

Hoe kun je jezelf blijven vernieuwen, maar blijf je toch jezelf? Dat is niet alleen een vraag voor werknemers, maar ook een essentiële vraag voor organisaties die in transitie zijn. Volgens ons is het dan de hoogste tijd je merkverhaal onder de loep te nemen. Als vernieuwing en verandering de wereld van je organisatie bepalen, geeft je eigen merkverhaal de nodige houvast. Met CapGemini Academy gingen we op zoek naar ‘hun’ verhaal. Wat maakt ons bijzonder, sterk, aantrekkelijk? Waarom en hoe zijn we beter dan andere IT-trainingsbureaus? Hoe binden we mensen in deze periode van explosieve behoefte aan vernieuwing aan ons vertrouwde merk?

Transformatie vanuit de kern: medewerkers 

Bij Capgemini Academy staat het merkverhaal in het teken van ‘Transforming IT professionals’. Om tot die kern te komen doken we allereerst met interviews de wereld van Capgemini Academy in. Waar komt Capgemini Academy vandaan, hoe staat ze in de wereld, wat is de visie? Het blijft mooi om te zien dat het dna van organisaties altijd aanwezig is in de mensen die er werken. Op basis van de interviews schreven we de brand story. Het merkverhaal van Capgemini Academy. Dit verhaal is allereerst de basis voor employer branding. Want als we vinden dat mensen de ziel van het bedrijf vormen, moet verandering ook echt intern beginnen. En dat heeft Capgemini Academy goed begrepen. Het tot leven brengen van de brand story bij de medewerkers is een belangrijke stap in het bouwen van een sterk merk.

En nu concreet

Nadat het nieuwe merkverhaal intern het draagvlak en enthousiasme heeft gekregen, is het tijd om het met de buitenwereld te delen. En zo meer mensen te binden aan de missie. In het geval van Capgemini Academy gebruiken we daar vooral social media voor. Daar targetten we de specifieke doelgroepen en kunnen we laten zien wat Capgemini Academy bedoelt én doet met ‘Transforming IT professionals’. Want hoe mooi je verhaal ook is, het laten zien dat je het meent én bewijst maakt het verschil.

Meer weten over deze case?
Klik op de onderstaande button en ontvang meer informatie over dit project en onze werkwijze. Of bel ons.
Meer info Bel mij

Meer info

Bel mij

Bericht is succesvol verzonden. Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.


Bericht kon niet verstuurd worden. Probeer het later opnieuw.


View more cases