28-11-2017_ Work_

Een liefdesverklaring aan je merk

Sport en emotie. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dat is precies waarom sport zo’n krachtig instrument is om fans te verbinden aan merken. Met goede verhalen en een goed publiek kun je met je merk een plek in het hart van je doelgroep veroveren. Een mentale positie die krachtiger is dan ieder rationeel argument.

Wij zijn NAC

Het is dan ook de emotionele component van sport dat communicatie zo impactvol maakt. Dat maakt dat een sportclub daar zelf zorgvuldig mee moet omgaan. De manier waarop de club met de achterban communiceert, luistert bijzonder nauw. Puur omdat het zo gevoelig ligt, de sport ‘is tenslotte van iedereen’. Het lijntje tussen applaus en hoon is dun. Bij sport moet je niet ‘enkel’ geloofwaardig zijn, nee, het moet écht zijn. 

Geloofwaardigheid van je verhaal

Al meerdere jaren werkt Gr8 Agency samen met NAC Breda. Van partnerships activaties tot de eigen communicatie van NAC. En net zoals bij een ‘gewoon’ bedrijf, begint dat bij het dna van de club. Waar sta je voor, wat maakt je uniek, wat is je mentaliteit. We leggen dat vast in een brand story. Een kort, sterk en inspirerend verhaal dat het vertrekpunt vormt voor alle communicatie. In het geval van NAC heeft dat de basis gelegd voor het opnieuw inzetten van de zin ‘Wij zijn NAC’. Drie woorden die staan voor saamhorigheid, tegendraads en bourgondisch. In alle content die we maken (veelal in samenwerking met andere bureaus) vind je dit karakter terug. Echt, rauw, direct, samen. Dat is NAC. Net als de beleving van een Avondje NAC. Die uitgesproken keuze geeft NAC houvast in communicatie en biedt ook voor de partners de juiste aanknopingsmogelijkheden om samen mooie verhalen te schrijven en content te ontwikkelen.

Creëer ambassadeurs voor je verhaal

Onze ervaring in sport zorgt dat we goed zijn in het maken van merkverhalen waarbij ‘third parties’ worden ingezet om meer geloofwaardigheid en aantrekkingskracht te creëren. Content die echt iets doet met de ontvanger. Want alleen als je verbinding weet te maken, kun je iets voor elkaar krijgen. Met de goede ambassadeurs kun je op een onderscheidende, inspirerende manier je verhaal over jouw merk vertellen. Met meer gevoel, meer impact en meer resultaat.

Meer weten over deze case?
Klik op de onderstaande button en ontvang meer informatie over dit project en onze werkwijze. Of bel ons.
Meer info Bel mij

Meer info

Bel mij

Bericht is succesvol verzonden. Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.


Bericht kon niet verstuurd worden. Probeer het later opnieuw.


View more cases