26-11-2017_ Work_

Hoe breng je mensen in beweging?

Voorkomen is beter dan genezen. Dus stimuleer je als zorgverzekeraar de gezondheid van je verzekerden. De volgende stap is dat je je ook echt profileert als een ware sponsor van sport en gezondheid. Zorg en Zekerheid, verzekeraar met focus op Leiden en omgeving, doet dat ook heel letterlijk met het hoofdsponsorschap van de Leidse basketbalvereniging. Basketbalclub Zorg en Zekerheid Leiden speelt in de top van de Eredivisie en is daarom een uitstekend uithangbord voor gezondheid en beweging. Maar hoe zet je een partnership om in een effectief communicatie-instrument dat aansluit op je doelstellingen?

Partnership als strategisch instrument

Zorg en Zekerheid vroeg ons de communicatie van het partnership te ontwikkelen. De belangrijkste doelstellingen van het partnership liggen op het gebied van merkbeleving. Zorg en Zekerheid wil bekend staan als betrokken zorgverzekeraar in de regio die mensen stimuleert gezond(er) te gaan leven. Zoals altijd, gaan we eerst terug naar de kern. In dit geval werd een nieuwe propositie op papier gezet: een korte, kernachtige belofte waarmee Zorg en Zekerheid haar missie verwoordt.

Introductie personal trainer - ZZLeiden
Introductie personal trainer - ZZLeiden

Wij juichen beweging toe

Next step is een creatieve invulling vanuit de propositie. Het concept waar wij mee kwamen: ‘Wij juichen bewegen toe’. Een concept met veel gevoel, positiviteit en actie. Waar de rol van Zorg en Zekerheid als motivator en inspirator goed naar voren komt. Niet met een wijzend vingertje, maar positief belonen. Voor content is dit uitgewerkt in een aantal onderliggende thema’s geschikt voor uiteenlopende doelgroepen. Van tips van een personal trainer met laagdrempelige work-outs en verrassings-time-outs voor bedrijven. En in een campagne die draait om juichen, krijgen de cheerleaders natuurlijk een prominente hoofdrol naast de spelers. De bemoedigende yells van het ‘cheerleader-juichteam’ zijn niet alleen bij sportevents te zien om de spelers aan te moedigen. Je kunt ze ook in de binnenstad van Leiden verwachten om al die mensen die op de fiets weer en wind trotseren van harte toe te juichen. Zo maak je een gr8 story!

Interview Carrington Love - ZZLeiden
Interview Carrington Love - ZZLeiden
Interview Marijn Ververs - ZZLeiden
Interview Marijn Ververs - ZZLeiden

Meer weten over deze case?
Klik op de onderstaande button en ontvang meer informatie over dit project en onze werkwijze. Of bel ons.
Meer info Bel mij

Meer info

Bel mij

Bericht is succesvol verzonden. Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.


Bericht kon niet verstuurd worden. Probeer het later opnieuw.


View more cases