09-05-2019_ Work_

Hoe HUP hotel een HERO werd

Content marketing in de transitie naar een nieuw merk. Wát een mooie uitdaging! Zeker als het merk zo goed klopt als bij HUP. Zoals Louis van Gaal heel treffend zei: “Ongelooflijk wat een inspiratie je krijgt. In dit hotel is alles top!” gr8 heeft HUP strategisch en uitvoerend begeleid. Wat begon met het uitwerken van de brand story en persona’s, leidde naar het bepalen van de juiste tone-of-voice, de uitvoering van alle HUP elementen van pen tot vlag en het neerzetten van een succesvolle content marketingcampagne. Laten we bij het begin beginnen.

Design van pen tot vlag
Design van pen tot vlag


Wat nu als je alle faciliteiten hebt om in de behoeften van je klant te voorzien, maar het past niet meer bij deze tijd? Carlton de Brug had een uniek concept in handen met voetbalvelden en een sportcentrum naast de deur, maar het hotel was gedateerd en paste niet meer bij het huidige tijdbeeld. Tijd om er iets nieuws van te maken! Het team van Carlton had het lef om anders te denken en nam het concept van bureau Creneau International aan. Bijzonder goede ideeën, bijzonder goed uitgevoerd! Een nieuw merk, een grootse verbouwing, prachtige elementen. En dan…

HUP, het sportiefste hotel van Nederland

De transformatie naar HUP. Hier kun je je inspannen en ontspannen, of ontspannen door in te spannen. Wat jij wil. Het hotel heeft niet alleen hotelkamers in verschillende uitvoeringen en groottes, vergaderzalen en eetgelegenheden, zoals je bij de meeste hotels zou verwachten. Hier vind je ook een sportcentrum met fitness, gymzalen, squashfaciliteiten, een spa met zwembad, voetbalvelden en -faciliteiten en binnenkort een indoor speeltuin en trampolinezaal. Kortom, je kunt je sportief helemaal uitleven!


Het sportieve concept is tot in de puntjes uitgevoerd! Hier word je sportief uitgedaagd. Door de basketbalnetjes boven de prullenbakken en sportieve quotes op de muren en sportbelijning op de vloer, personeel als coaches en door een heus voetbalmuseum in huis. Ook de glijbaan van de eerste verdieping naar beneden en de voetbaltafel voor 24 personen dragen bij aan het sportieve fun element.


En je merkt het al: het is bijna te veel om op te noemen en spreekt zowel voetbalteams en bedrijven als gezinnen en senioren aan. Hoe creëer je belangstelling en bekendheid bij zulke sterk gesegmenteerde doelgroepen? Deze sportieve uitdaging heeft gr8 met veel enthousiasme aangenomen. Voor HUP ontwikkelde gr8 een strategisch stappenplan op maat:

Van brand bible tot brandstory

Op basis van het creatieve concept van Creneau schreef gr8 een duidelijke brandstory. De waarden en diverse elementen waren duidelijk, maar hoe maak je hier een relevant verhaal van dat de juiste toon aanslaat? De USP’s, tone-of-voice en storytelling werden in detail beschreven. Het sportiefste hotel van Nederland kwam tot leven. Hoog tijd om de doelgroepen in beeld te brengen. Door middel van diverse persona’s brachten we in kaart wie met welke redenen en welke argumenten naar HUP hotel komt. Met ander woorden, wat is relevant voor welke persona?

Met de brandstory en persona’s was er een goed startpunt om ervoor te gaan zorgen dat de doelgroepen het nieuwe HUP leren kennen: de content strategie werd opgesteld, de identiteit werd aangescherpt en de tone-of-voice geperfectioneerd. Klaar voor het communicatieplan. Van transitie tot opening met een lanceringscampagne om ervoor te zorgen dat heel Nederland HUP leert kennen en creatieve concepten om HUP consistent en relevant te houden na de lancering. 

HERO-campagne: Wij maken er een sport van!

Met de lanceringscampagne werd de visuele basis gezet. HUP werd een HERO! Relevantie is ontzettend belangrijk voor je doelgroep, ook als deze doelgroep verdeeld is in heel diverse persona’s. Daarom werden er samen met videoproductiebedrijf FALSUM zes persona films geproduceerd die samenkomen in één overkoepelende brandfilm van HUP. Het big idea “wij maken er een sport van” komt op alle fronten tot leven, waarbij fun en een knipoog essentieel zijn voor de tone-of-voice van HUP.  Dit laat zien wie HUP is. Met een intensieve online advertising campagne werden alle persona’s gedifferentieerd bereikt.

Brand movie - HUP hotel & sports
Brand movie - HUP hotel & sports

Van A tot Z

gr8 heeft de re-branding op strategisch vlak van a tot z begeleid, uitgewerkt, en uitgevoerd. Met trots kunnen we zeggen dat het merk HUP staat. Van content strategie tot HERO-campagne. Van signing en stationary tot begeleiding van team HUP. Het hotel heeft een vliegende start gehad met de officiële opening van voetbalmuseum FANATIC door niemand minder dan Louis en Truus van Gaal en Hans van Breukelen. gr8 kreeg de eer om deze opening richting de pers te begeleiden met als resultaat 130 media-artikelen (waaronder tv-interviews, radio-interviews, krant- en tijdschrift items), een bereik van 14.000.000 en een mediawaarde van € 260.000, -.

Opening voetbal museum FANATIC door Louis en Truus van Gaal & Hans van Breukelen.
Opening voetbal museum FANATIC door Louis en Truus van Gaal & Hans van Breukelen.


Nog steeds mogen we HUP ondersteunen in hun content strategie. Daarbij kijken we vooral waar we een toegevoegde waarde voor het team kunnen bieden. Voor 2019 betekent dit dat partnerships voor HUP uitgebouwd worden, PR-projecten begeleid worden en strategie, design en uitvoering op social media advertising, waarbij HERO-campagne concepten door gr8 worden uitgedacht en uitgevoerd. HUP is een echte HERO geworden op meerdere vlakken, waar we met ontzettend veel plezier (aan) samenwerken. En kunnen alleen maar adviseren: ga vooral ook zelf ervaren hoe HUP er een sport van maakt!

www.hup.eu.


Productie campagne films:         FALSUM
Fotografie campagne:                 Ruud van Bragt
Fotografie interieur:                    Hugo Thomassen
Visagie:                                         Poederloeders
Registratie event:                        SuperskyMeer zien? 

Persona film: Sportief koppel
Persona film: Sportief koppel
Persona film: Sport
Persona film: Sport
View more cases