25-11-2017_ WORK_

Hoe sterk wil je je verhaal hebben?

De bekendste onderbroekenmerken hebben een ding gemeen: ze maken gebruik van iconische boegbeelden. Iemand die het merk en waarden personificeert. PFM Underwear is opgericht door ex-topsporter Pauline Mulder en staat voor top performance. Voor zo’n merk gingen wij daarom op zoek naar een sportieve ambassadeur die als geen ander voor prestatie gaat. Iemand die zich niet alleen in die waarden kan vinden, maar ze tot zijn eigen motto heeft verheven. Dan pas kan je een sterk merk bouwen en samen sterke verhalen bouwen. Wat ons betreft was er één persoon die er met kop en (brede) schouders bovenuit steekt: kickboxer Rico Verhoeven.

Op zijn lijf geschreven

Rico is meer dan alleen een model of ‘het gezicht van’. Hij is extreem perfectionistisch en gaat alleen een partnership aan als hij zijn eigen twist kan geven aan het merk en intensief betrokken wordt. Pauline komt zelf uit de topsport en kan zich daarom goed vinden in de mentaliteit van Rico. ‘Not good, but perfect’ is het enige streven van zowel Rico als Pauline. Daarmee creëer je een prachtige basis voor een echt partnership.

The best boxer in the world

Samen met het vrouwelijke designteam van PFM heeft de wereldkampioen kickboksen een eigen lijn ontwikkeld: de limited edition PFM Rico Verhoeven Collection. Vanuit het concept ‘Without a doubt the best boxer in the world’ en ideeën van Rico zijn drie ontwerpen tot stand gekomen. Eén boxer om zijn overwinningen letterlijk op de kaart te zetten, één boxer met zijn favoriete quote ‘It’s up to you’ en één boxer die symbool staat voor zijn ‘championship belt’.

Social fanbase

Ook in onze content marketing trekken wij graag deze winnersmentaliteit door. We gaan voor maximaal resultaat. Het partnership met Rico Verhoeven is het perfecte middel om een groot publiek te bereiken en een sterke social media aanwezigheid én betrokkenheid te creëren. De populairste vechter van Nederlandse bodem is een inspiratie voor velen en een geloofwaardige merkambassadeur voor PFM. Doordat Rico zelf betrokken is bij het creatieproces van zijn eigen lijn wordt PFM ook omarmd door de fanbase van the best boxer in the world. Dit verhaal wordt primair verteld op social media, waarbij een mix wordt gebruikt van de kanalen van PFM én de kanalen van Rico Verhoeven.

PR spin-off van een goed verhaal

Maar ook de pers is dol op een goed verhaal. De samenwerking was groot nieuws in de media. Zo heeft Shownieuws Rico het hemd van het lijf gevraagd. Ook waren media als FHM, JFK magazine, Men’s Health, METRO, Telegraaf, Winq, Beware bodywear en Playboy aanwezig bij de lancering van de collectie in Amsterdam.

Bekijk de volledige video hier: http://www.show.nl/rubrieken/sterren/2017/maak-kans-een-onderbroek-van-rico-verhoeven/

Meer weten over deze case?
Klik op de onderstaande button en ontvang meer informatie over dit project en onze werkwijze. Of bel ons.
Meer info Bel mij

Meer info

Bel mij

Bericht is succesvol verzonden. Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.


Bericht kon niet verstuurd worden. Probeer het later opnieuw.


View more cases