20-02-2019_ Work_

Personeel werven met 'n goed verhaal: Now we're talking!

Soms is een communicatie-concept zo krachtig, dat je het in heel je business wil doorvertalen. Van tastbaar product tot het personeel. Zo gebeurde dat ook bij Leonardo Royal Hotel Amsterdam. We nemen je graag even mee in het spraakmakende verhaal van dit Amsterdamse 4*-hotel.


Van 4*-hotel naar beleving 

Is een 4*-hotel in Amsterdam met veel comfort, speciaal gericht op de business markt onderscheidend genoeg? Wat maakt dat de doelgroep Leonardo Royal Hotel Amsterdam boven alle andere alternatieven in onze hoofdstad verkiest? Tegenwoordig kan je met comfort als USP amper nog mensen overtuigen om in een hotel te blijven slapen. Met een USP als design evenmin. Bij een 4*-hotel wordt immers een bepaalde standaard verwacht. Als je gasten wil binden aan je hotel zal je het persoonlijker moeten maken.

Maar wat maakt het persoonlijk? Leonardo Royal Hotel Amsterdam is naast een hotel ook een ontmoetingsplaats. Een ontmoetingsplaats voor onbekenden met verschillende achtergronden en culturen. Een ontmoetingsplaats voor collega’s uit verschillende landen. Maar ook een ontmoetingsplaats voor medewerkers en gasten. Deze diversiteit is mooi en biedt kansen. Zo kan elke ontmoeting bijdragen aan sterkere (werk)relaties, frisse inspiratie voor een specifiek project, nieuwe samenwerkingen of gewoonweg een goed gesprek tot stand brengen. Comfort vergeet je wellicht na een week, maar een goed gesprek maakt je verblijf memorabel.

Leonardo Royal Hotel Amsterdam zien we daarom echt als een broedplaats voor ontmoetingen. Die ontmoetingen geven een verblijf immers extra meerwaarde. Door deze ontmoetingen te faciliteren en op allerlei ludieke manieren te stimuleren zal de gast hier thuis nog steeds over napraten. Om die reden gaan we gasten met elkaar verbinden, zodat ze voor, tijdens en na hun verblijf zullen zeggen: "Now we're talking!". Zowel letterlijk als figuurlijk!


Conversatie starters gezocht

Dit heeft nogal een impact op de medewerkers van het hotel. De medewerkers moeten naast hun reguliere werkzaamheden ook een rol als conversation starters vervullen. Weg met die zakelijke en professionele afstand. Hallo praatjesmakers-skills!

Hoe vind je praatjesmakend personeel met een hart voor horeca of toerisme? En dan nog vóór dat het hotel geopend is? Alvast níet met een traditionele sollicitatie- en motivatiebrief! In deze digitale wereld waarin 1-op-1 communicatieberichten zoals snapchats en appjes je om de oren vliegen moet dat toch makkelijker en sneller kunnen.

Daarom introduceerden we iets waar menig digital native zijn hart mee kan ophalen: solliciteren met een voice-memo. Want waarom zou je een motivatiebrief schrijven als je het ook gewoon kunt vertellen? Now we're talking! Er is immers geen betere manier om de conversatie-skills van de sollicitanten op de proef te stellen.


Door middel van social content op LinkedIn en Facebook rekruteerden we nieuwe conversatie starters voor Leonardo Royal Hotel Amsterdam én zorgden we voor bekendheid van het recruitment event dat in januari gehouden werd. Supersky ging aan de slag met de content creatie (zie boven en onder) en gr8 schreef de content en het strategische plan. In totaal bereikten we met de content heel wat mogelijke werknemers in Amsterdam en omgeving. En haalden we zelfs de nationale pers, met o.a. een interview op radio 1.


Klaar voor de start 

In april staat de opening voor Leonardo Royal Hotel Amsterdam gepland. Inmiddels hebben we door middel van de social recruitment campagne en het recruitment event al een groot deel van de functies vervuld. (Bijna) klaar voor de opening dus. Ondertussen zitten we natuurlijk niet stil (daar zijn we niet zo goed in). Sterker nog we zijn volle bak aan de slag met de volgende fase, waarin we de beleving van Leonardo Royal Hotel Amsterdam dichterbij de business-doelgroep brengen door middel van video content. Wéér een toffe challenge waarvan wij zeggen: “Nów we’re talking!”

Meer weten over deze case?
Klik op de onderstaande button en ontvang meer informatie over dit project en onze werkwijze. Of bel ons.
Meer info Bel mij

Meer info

Bel mij

Bericht is succesvol verzonden. Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.


Bericht kon niet verstuurd worden. Probeer het later opnieuw.


View more cases