16-04-2019_ Work_

Jos Poell heeft smaak!

Een ownable content-hub, boordevol content geschreven vanuit consumenteninzicht én social media als traffic-driver, daar gaat ons hart sneller van kloppen. gr8 agency ontwikkelde 'Toast!', hét online magazine boordevol content waar je gegarandeerd honger van krijgt. Let's get this Jos Poell party started.

De autoriteit op vlak van smaak

Jos Poell associeer je wellicht gelijk met pasteitjes - we don’t blame you, want ze zijn heerlijk - maar ze maken véél meer dan dat. Bij dit bourgondische merk rollen namelijk ook de lekkerste toast, crackers, gebaksbodems, flatbreads en snackproducten van de band. En met lekker bedoelen we ook écht lekker, want ‘smaak’ is sterk verankerd in het DNA van Jos Poell. Alleen de producten met de beste ingrediënten en de lekkerste smaakcombinaties halen de schappen. En dat proef je ook terug!

Rebranding als vertrekpunt

Jammer genoeg was dit bij de doelgroep nog niet top of mind. Met andere woorden een imago-boost was noodzakelijk om het volledige assortiment onder de aandacht te brengen. 2018 werd hét jaar om Jos Poell sterker op de kaart te zetten door middel van een rebranding.

De eerste stap voor deze rebranding was het package design. De oude verpakkingen werden omgetoverd naar frisse, vrolijk gekleurde verpakkingen door Guts & Glorious, die het gevarieerde assortiment perfect onder de aandacht brengen. Aan de herkenbaarheid op het schap geen gebrek!

 

De contentmarketing kon natuurlijk niet achterblijven. Samen met het marketingteam van Jos Poell gingen we aan de slag met de contentstrategie en ontrafelden we de juiste verhalen om het domein smaak te claimen. We haakten aan bij de bedrijfs- en marketingdoelstellingen van Jos Poell, analyseerden de consumentenbehoeftes door middel van een onderzoek naar zoekgedrag en keken naar de verschillende media waar we de verhalen konden vertellen. Resultaat was een complete strategie waar Jos Poell minstens een jaar, zo niet jaren, mee vooruit kan.

Toast! Een online borrelwereld.

Hoewel bij aanvang van de strategie sociale media als Facebook en Instagram de geijkte kanalen leken, bleek al snel dat het verhaal van Jos Poell te rijk was voor social media alleen. Er was simpelweg te veel om te vertellen en te weinig ruimte op deze kanalen.

Om stof te doen opwaaien bij de doelgroep, bedachten we daarom een aparte online borrelwereld: ‘Toast’. Hét magazine waarvan je zin krijgt om te toasten. Boordevol recepten en inspiratie voor de maaltijd, voor tussendoor of voor bij de borrel.

Teamen met chef-kok Wilco van den Baar

Uiteraard spitste het eerste magazine zich toe op het te claimen domein: smaak. Vanuit de producten en de expertise van Jos Poell zat dat wel snor. Maar recepten en bereidingen… dat is weer een ander verhaal. Om dáár geen geloofwaardigheid te verliezen kozen we voor een partnership met chef-kok Wilco. Vanuit zijn expertise bedacht hij met de producten van Jos Poell een 25-tal recepten voor de eindejaarsperiode. Van een superdeluxe borrel tot gewoon even snel iets tussendoor - de smaken liepen flink uiteen. Samen met Supersky brachten we het verhaal in beeld en verzorgden we de fotografie.

Chef Wilco van den Baar aan de slag met de pastei van Jos Poell
Chef Wilco van den Baar aan de slag met de pastei van Jos Poell

Tijd om te toasten!

Uiteindelijk was het moment suprême daar: ‘Toast’ lanceerde. Vanaf dag 1 hielden we de resultaten nauw in de gaten. Met ‘Toast’ konden we niet alleen de doelgroep boeien, we leerden ook uit de resultaten van de verschillende artikels en social media posts wát de doelgroep het leukste vond om te zien.

Al snel bleek dat we met dit type content goed in de behoefte van de doelgroep konden voorzien. En de resultaten logen er niet om. We behaalden een groot bereik, een fiks aandeel in time spent on content en last but definitely not least wisten we de doelgroep met de gerechten te inspireren. Zodoende wisten we met een bescheiden budget toch een grote impact te creëren.

Gemiddeld bekeek de doelgroep 4 bladzijden van het magazine per sessie, zaten ze 32 seconden op het online platform en hadden we een bounce rate van 7,6%. Ook haalden we via social media veel traffic binnen, met maar €0,08 per artikelweergave konden we dit op goedkope wijze realiseren. Naast kwalitatieve resultaten was ook de samenwerking een feest.

Marketing manager Meike Hoek vertelt:
"Het meest aangename aan de samenwerking is dat gr8 agency het voor elkaar heeft gekregen om de juiste snaar te raken binnen Jos Poell. Het claimen van het domein smaak was iets wat Jos Poell niet van nature uit zichzelf zou zeggen, maar bescheidenheid en ingetogenheid zijn lastig als je een domein wilt claimen. gr8 agency heeft Jos Poell laten ervaren dat we met Wilco en het online magazine juist trots mogen zijn op dit domein. Het verhaal is op de juist manier verwoord en naar buiten gebracht, passend bij Jos Poell."

Daarnaast verliep de samenwerking tussen Jos Poell en Wilco zó goed, dat Wilco inmiddels ook mee helpt met de productontwikkeling van Jos Poell. Houd dus je ogen open voor de nieuwste borrelproducten! En ook wij mogen inmiddels weer aan de bak met de volgende lichting content. Dit keer met het thema: puur & eerlijk. Tijd om te toasten op deze bijzondere samenwerkingen! 

Wijn-spijs combinaties met Jos Poell
Wijn-spijs combinaties met Jos Poell
View more cases