08-03-2018_ Work_

Maak je zaak een goed verhaal


Rijppaert &Peeters Advocaten is een gerenommeerd advocatenkantoor in Oosterhout. En ook al is het bedrijf een heel stuk vlotter en moderner dan de cliché beelden zoals we die kennen van advocatenkantoren, het is wel echt een serieus kantoor. Statig pand, spreekkamers, wetboeken, toga’s, serieuze advocaten, stapels dossiers. Echt een kantoor waar je naartoe gaat als je een heel goede advocaat nodig hebt.

Toen Rijppaert & Peeters Advocaten ons benaderde voor hun nieuwe vestiging in Breda was onze eerste vraag lekker direct (daar houden we van): “wat wordt je verhaal in Breda?”. Want als het eenzelfde kantoor wordt als in Oosterhout, zien wij de meerwaarde niet. Rijppaert & Peeters Advocaten ziet duidelijk de verandering in de wereld van advocatuur. Het ouderwetse ‘de meter gaat lopen zodra je over de drempel stapt’ krijgt steeds meer weerstand. Ze zijn dan ook overtuigd van een nieuwe aanpak. Toegankelijker, persoonlijker. De oplossing centraal, niet de weg daarnaar toe (lees: de juridische procedure).

Vernieuwen kun je op 2 manieren. Het bestaande aanpassen. Dat gaat vaak langzaam want je hebt een stuk geschiedenis om te buigen. Ook brengt dit risico’s met zich mee. Want je gaat het bestaande (dat misschien heel succesvol is) veranderen. Maar je kunt ook van scratch af aan iets nieuws starten. In dit laatste zagen wij het ideale scenario voor de Bredase ‘vooruitgeschoven post’ van Headquarters Rijppaert & Peeters Advocaten. Een nieuw kantoor, een nieuw verhaal. Voortbordurend op de hoge kwaliteit juridische dienstverlening zoals die in Oosterhout is opgebouwd. Maar naar de markt gebracht op een compleet nieuwe manier. We lanceerden ‘De Zaak Breda’. De nieuwe generatie advocatuur. Problemen oplossen onder het genot van een cappuccino of macchiato. Een lungo wordt er niet geschonken, want waarom lungo als het ook espresso kan. Als het kan lossen zij je probleem op zonder lijvig dossier. Komt het toch aan op een zaak, dan heb je aan De Zaak Breda het beste kantoor.


We schreven de merkstrategie en brand story en ontwikkelden de merkidentiteit en de campagnes. De Zaak Breda is een perfect voorbeeld van een bedrijf dat een heel goed verhaal is. Als je het eenmaal hebt gezien of gelezen, ga je het niet meer vergeten. Dat is de kracht van storytelling. Onze aanpak vertrekt altijd vanuit een strategisch fundament. Zodat communicatie niet alleen wordt ontwikkeld op basis van onderbuikgevoel en een leuk idee.  Maar vooral vanuit ratio en een goed plan. Zo maak je een verhaal dat duurzaam is en blijft plakken. Een gr8 story. De creatieve concepten en designs zijn tot stand gekomen in samenwerking met de creatieven van SuperRebel.


Leuke wetenswaardigheden:
- De Zaak Breda kreeg landelijke aandacht in advocatuur-vakpers
- Voorafgaand aan de officiële lancering trapten we af met een guerrilla-campagne ‘Iedereen heeft het over De Zaak Breda’
- Na onze workshop zijn de medewerkers zeer actief (en succesvol) op social media. Op Facebook en LinkedIn is De Zaak Breda inmiddels een aansprekend verhaal.

De Zaak Breda Facebook
De Zaak Breda LinkedIn

Meer weten over deze case?
Klik op de onderstaande button en ontvang meer informatie over dit project en onze werkwijze. Of bel ons.
Meer info Bel mij

Meer info

Bel mij

Bericht is succesvol verzonden. Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.


Bericht kon niet verstuurd worden. Probeer het later opnieuw.


View more cases