13-03-2019_ Work_

Rotterdamse prestige: Wooning Zesdaagse

Hoe zet je een partnership met een sportevent in om meer merkbekendheid, -beleving en -voorkeur te veroveren? In de hoogste versnelling en geen surplace. Een case met
Rotterdamse prestige: De Wooning Zesdaagse.

© Charles Batenburg | Rotterdam Ahoy
© Charles Batenburg | Rotterdam Ahoy

Het is traditiegetrouw het eerste grote wielerevenement in het jaar. De Zesdaagse van Rotterdam. Al sinds 1936 vindt dit wielerspektakel plaats in Rotterdam. Waar andere zesdaagsen in Nederland sneuvelen, weet Rotterdam Ahoy de eer en het event met verve hoog te houden. Mede door continuïteit in sponsoring. De Rotterdamse formule Wooning Keukens en Badkamers was al enige jaren als hoofdsponsor verbonden aan de zesdaagse. In november 2018 kondigde Wooning het naamgevend hoofdsponsorschap te verlengen tot en met 2022. Daarmee werd de ‘Wooning Zesdaagse van Rotterdam’ omgedoopt tot ‘Wooning Zesdaagse’ en werd het logo aangepast. Met deze solide basis kan er gebouwd worden met een lange termijn perspectief. Zowel door de organisator (Rotterdam Ahoy) als door de hoofdsponsor (Wooning Keukens en Badkamers).

gr8 agency verzorgt al langere tijd de content marketing voor Wooning Keukens en Badkamers. De Wooning Zesdaagse is uiteraard een prachtige kans om Wooning met goede content nog nadrukkelijker te profileren als Rotterdams icoon en dé speciaalzaak voor keukens en badkamers. Met ons sporthart zetten wij daar héél graag onze tanden in. Let’s make it gr8!

Met de gezamenlijke missie om het evenement meer prestige te geven en zichtbaarder te maken, werkten Rotterdam Ahoy, Wooning Keukens en Badkamers, sportmarketeer Rik van Aalst / Rivaalst en gr8 agency intensief samen. Ook op het gebied van samenwerking werd het een geweldig partnership. Vanuit een gedeelde ambitie en met een resultaatgerichte aanpak werd er op een Rotterdamse manier gewerkt. Slimme plannen werden gemaakt en mouwen werden opgestroopt om die plannen te realiseren. Vanuit content marketing lagen er meerdere uitdagingen. Om er een aantal te noemen:


- Hoe zorgen we voor meer zichtbaarheid en fans van de Wooning Zesdaagse
- Hoe krijgt Wooning meer aandacht als naamgevend sponsor
- Hoe kunnen we de naamsbekendheid vergroten voor Wooning
- Hoe activeren we de doelgroepen van Wooning
- Hoe zorgen we ervoor dat de Wooning Zesdaagse meer prestige krijgt

© Stephan Tellier | Rotterdam Ahoy
© Stephan Tellier | Rotterdam Ahoy

We hebben samen met iedereen die aan deze editie heeft meegewerkt geweldige resultaten geboekt. Onze werkzaamheden kwamen met name tot uiting op de verschillende social kanalen. De content die we maakten heeft een enorme groei in bereik en betrokkenheid gerealiseerd. Zowel voor hoofdsponsor Wooning als voor de Wooning Zesdaagse zelf. Met Niki Terpstra en Thomas Boudat kreeg deze editie van de Wooning Zesdaagse prachtige winnaars. Maar ook de resultaten voortvloeiend uit de communicatie kunnen we als een strakke overwinning betitelen. Dat is zeker geen surplace.

Aankondiging hoofdsponsorschap

Wooning is Rotterdam, Rotterdam is de Zesdaagse. Dat maakt een prachtig huwelijk. Met dit partnership laat Wooning Keukens en Badkamers zien dat zij dé speciaalzaak voor Rotterdam en omgeving is. Als je besluit om zo’n partnership de komende jaren stevig te intensiveren, dan maak je dat op een trotse manier wereldkundig.

Productie: GIG / Beelden: GIG - ANP / Concept: gr8 agency
Productie: GIG / Beelden: GIG - ANP / Concept: gr8 agency

Een prestigieuze trofee

Een prestigieus sportevent heeft een prestigieuze hoofdprijs. Voor de Wooning Zesdaagse bedachten we een unieke trofee. Een architectonische vertaling van een wielerbaan die als een tros is geworpen om een dukdalf. De Wooning Zesdaagse die elk jaar weer aanlegt in haar thuishaven Rotterdam. Niki Terpstra vond de trofee te gek, reed alles uit de kast en ging er dan ook met de eerste versie vandoor.

Productie: Paul Barendregt / Concept: gr8 agency
Productie: Paul Barendregt / Concept: gr8 agency
© Stephan Tellier | Rotterdam Ahoy - Niki Terpstra toont trofee na overwinning Zesdaagse
© Stephan Tellier | Rotterdam Ahoy - Niki Terpstra toont trofee na overwinning Zesdaagse

Maatwerk van Jan Janssen voor Wooning

Nog zo’n icoon in de wielersport. Jan Janssen, de eerste Nederlandse tourwinnaar (1968). Maakt samen met zijn zoons Pierre en Jan fietsen op basis van de persoonlijke stijl van de fietser. Net zoals Wooning topkwaliteit keukens en badkamers op persoonlijke wensen maakt. Voor de Wooning Zesdaagse maakte Jan Janssen een speciale limited edition racefiets. Deze fiets is te winnen door consumenten die tijdens de Zesdaagse actieperiode een keuken of badkamer kopen bij Wooning. Als liefhebber ga je daar hebberig van worden…

Productie: GIG creative film / Concept: gr8 agency / In samenwerking met Jan Janssen Individual Bikes
Productie: GIG creative film / Concept: gr8 agency / In samenwerking met Jan Janssen Individual Bikes

Aan de keukentafel met smaakmakers

In een serie korte videos maakten we aan de keukentafel uitgebreider kennis met een aantal smaakmakers van de Wooning Zesdaagse. Drie generaties Zijlaard aan één tafel. Dat is lachen. Niki Terpstra met zijn vrouw Ramona in hun eigen Wooning keuken. Jeffrey Hoogland. Deze wereldkampioen troffen we in Papendal. En Kees Maas over zijn laatste verbale kunststukje tijdens de Wooning Zesdaagse. Al deze smaakmakers waren tijdens de Wooning Zesdaagse live in Rotterdam te bewonderen.

Productie: Dennis Nederlof
Productie: Dennis Nederlof
Productie: Dennis Nederlof
Productie: Dennis Nederlof
Productie: Dennis Nederlof
Productie: Dennis Nederlof
Productie: Dennis Nederlof
Productie: Dennis Nederlof


Klant: Wooning Keukens & Badkamers / Silvie Pennings
In samenwerking met: Rik van Aalst - Rivaalst / Jan Janssen Individual Bikes / Rotterdam AHOY
Strategie: Berry van Nes
Project & productie: Wouter Buningh
Content strategie: Amy van der Plas

Beeld
Headerfoto: Stephan Tellier
Andere beelden via: Wooning / Rotterdam AHOY GIG creative film / ANP / Sparta Rotterdam / Charles Batenburg / Stephan Tellier Dennis Nederlof / Paul Barendregt


View more cases