25-06-2018_ Work_

Servero 100% Appelmoes

Van brand story tot 100% Appelquiz: hoe we in nog geen zes maanden het merk Servero op de kaart zetten, een miljoenenpubliek met toffe social content bereikten en het domein ‘appels’ claimden voor Servero 100% Appelmoes.


Appelmoes, wie is er niet mee opgegroeid? Lekker bij de frietjes en de kip. Nooit stonden we erbij stil dat onze appelmoes een grote hoeveelheid suiker bevatte. Totdat Servero ons vertelde dat het ook anders kon, zonder smaak te verliezen. Een appelmoes gemaakt van niets dan appels! Met dat verhaal hebben we ons de afgelopen maanden flink bezig gehouden.

Het ontstaan van 100% Appelmoes

Het probleem bij de ‘oude’ appelmoes zit ‘m in de lange verhitting, waarbij appels van oudsher heel lang tot moes worden gekookt. Hierdoor verliest de moes zijn smaak en moet hij opnieuw op smaak worden gebracht door (o.a.) heel wat extra suiker toe te voegen.

Servero ontwikkelde een nieuw kookproces en bracht de verhittingstijd terug tot tientallen secondes! Resultaat? Een smaakvolle friszoete moes waar geen suiker aan toegevoegd hoefde te worden om lekker te blijven. Servero 100% Appelmoes, dus!

Brand story

Dat is natuurlijk een krachtig verhaal dat verteld mag worden. Vanuit deze sterke product-intrinsieke basis schreef gr8 agency een brand story voor Servero. Dit werd dé rode draad van het merk en de communicatie. Of nou ja, één story... We maakten er initieel maar liefst drie! Deze stories zijn tijdens marktonderzoek uitvoerig getest. Zo wisten we zeker dat de gekozen richting optimaal aansloot bij de interesses van de doelgroep.

Ondertussen in de boomgaard...

Middenin in de voorbereidingstijd van de lancering was het tijd voor... appels. Want het oogstseizoen kan niet bepaald wachten op een social media strategie. Met nog geen idee van de uitwerking of het uiteindelijke kanaal waarop het stuk content gebruikt ging worden, zijn we samen met GiG creative en Aimee by me de boomgaard in gegaan om natuurlijk de lekkerste appels vast te leggen op foto en film. Want één ding stond vast: deze heerlijke, pure appels zouden de hoofdrol gaan spelen in alle communicatie.

Behind the scenes bij de shoot in de boomgaard
Behind the scenes bij de shoot in de boomgaard

Social strategie

Terwijl SuperRebel zich bekommerde over de Above The Line uitingen op basis van de beelden uit de boomgaard, gingen wij aan de slag met een social media strategie. Met de favoriete brand story en het plan van mediabureau Zigt in ons achterhoofd definieerden we 6 verschillende doelgroepen, 2 mogelijke consumentenfunnels en 3 campagnes binnen de eerste 6 maanden in de strategie. En daar kwam natuurlijk ook nog ongoing content bovenop. Alles bij elkaar hadden we 1 doel: Servero 100% Appelmoes stevig op de kaart zetten.

Voor Servero maakten we een halfjaarlijkse planning, op basis van het hero, hub, hygiene model.

Hero, Hub, Hygiene model Servero 100% Appelmoes
Hero, Hub, Hygiene model Servero 100% Appelmoes

Hero content

In het social media plan waren er drie campagneperiodes vastgelegd, met video in de hoofdrol. Deze periodes noemen we HERO content.

Fase 1 was de lancering. Daarvoor maakten we meerdere afgeleiden van de TV commercial, om de impact crossmediaal te vergroten.

Servero 100% Appelmoes TVC
Servero 100% Appelmoes TVC


In fase 2 wilden we nog steeds zoveel mogelijk mensen bereiken, maar wel met een meer specifieke boodschap. We richtten ons op 3 verschillende doelgroepen: 30’ers, families en de oudere generatie. Vanuit marktonderzoek gebruikten we de insights om relevante en herkenbare situaties in de content te verwerken. Zo ontstonden er leuke kijkjes in de keuken van verschillende mensen uit de doelgroep! Deze filmpjes ondersteunden tevens de tweede flight van de commercial op tv.

Servero - Het geheime ingrediënt van Danny
Servero - Het geheime ingrediënt van Danny


In fase 3 wilden we de smaakvoorkeur (uit alle consumententesten bleek Servero de glorieuze winnaar) op een geloofwaardige manier duidelijk maken. Door consumenten zelf naar hun mening over te vragen. Niets eerlijker en geloofwaardiger dan dat. “Welke vind je het lekkerste? En wat doe je als je weet dat er veel suiker aan is toegevoegd?” De aloude Pepsi proef in een nieuw jasje. Bovendien wilden we het domein ‘Appels’ op een leuke en interactieve manier claimen. Daarom bedachten we de leukste pop-up quiz over appels: de 100% Appelquiz.

Servero 100% Appelquiz
Servero 100% Appelquiz

Hub & Hygiene content

Tussen alle fases door stonden de social media kanalen Facebook en Instagram natuurlijk niet stil. Maandelijks plaatsten we hier ongoing content om de Servero 100% Appelmoes community te bouwen en bereik te creëren. En met succes!

Servero Facebook Pagina
Servero Instagram account

Resultaten en cijfers

Wat leverde het allemaal op? Ondanks dat we op het moment van schrijven nog geen zes maanden bezig zijn en de 100% Appelquiz nog vollebak loopt, hebben we inmiddels met deze verschillende fases en content-types op Facebook al meer dan 5,7 miljoen mensen bereikt en meer dan 7 miljoen impressies gegenereerd. Ook zorgden Facebook en YouTube samen voor meer dan 3,2 miljoen video weergaven. Daarnaast vliegt de 100% Appelmoes als zoete broodjes over de toonbank. Kortom, Servero 100% Appelmoes staat niet alleen op de kaart, maar ook op de eettafel!

Waarom is dit typisch gr8? 

Op deze case zijn we trots. We hebben niet alleen een sterk resultaat behaald, ook onze aanpak heeft zich bijzonder goed bewezen. Content moet wat ons betreft relevant zijn voor de consument, zónder te verzanden in de ene grappige inhaker na de andere. Gelukkig waren de marketeers bij Servero daar net zo van overtuigd. Van het testen van de brand story, het aanpassen van videocontent op de inzichten van meerdere doelgroepen tot het zoeken naar de juiste video lengte voor de 100% Appelmoes consument – alles stond in functie van de interesse van de doelgroep, zónder dat we daarbij het verhaal van Servero naar de achtergrond hebben geschoven. En dat maakt dit verhaal van Servero gr8!

Ook benieuwd hoe we jouw verhaal gr8 zouden maken? Vragen staat vrij!
Mail social media specialist Amy op amy@gr8.eu.

Meer weten over deze case?
Klik op de onderstaande button en ontvang meer informatie over dit project en onze werkwijze. Of bel ons.
Meer info Bel mij

Meer info

Bel mij

Bericht is succesvol verzonden. Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.


Bericht kon niet verstuurd worden. Probeer het later opnieuw.


View more cases