24-11-2017_ WORK_

Sport als boodschapper van purpose

Communiceren over goed doen (purpose) ligt gevoelig. Borstklopperij en ‘green washing’ zijn valkuilen met forse potentiële schade. “Kijk ons eens goed bezig zijn”. Toch betekent dit niet dat je er niet over moet communiceren. Sterker nog, het is van groot belang om het juist wel te doen. Bescheidenheid of zelf onzichtbaarheid helpt je purpose geenszins. Consumenten willen weten wat voor positieve impact je maakt, wat je maatschappelijke bijdrage is. Ze baseren er zelfs hun koopbeslissing op. Zolang je niet communiceert, blijft het onbekend. Vanuit maatschappelijk maar ook vanuit commercieel perspectief is het dus belangrijk de wereld deelgenoot te maken van positieve missies. Als het maar op de goede manier gebeurt. Geloofwaardig, relevant en inspirerend.

Fietsen als aanjager

Daan Luijkx, voormalig eigenaar van de Vacansoleil-DCM wielerploeg, was op zoek naar een revolutie. Een wielerploeg die niet meer afhankelijk is van één of twee hoofdsponsors. Maar een ploeg met een breed draagvlak. Van partners tot fans. Een ploeg met een duurzaam businessmodel zodat talent de tijd krijgt om te groeien. De droom van Daan in combinatie met het steeds groter wordende belang van organisaties met een purpose, brachten ons tot een echte transformatie van sponsoring, marketing en communicatie in de wielersport: Team Earth Pro Cycling. Een wielerploeg die niet rijdt uit naam van een commerciële hoofdsponsor, maar vanuit een belangrijk maatschappelijk doel: duurzaamheid. Verpakt in een sterk en aantrekkelijk merk. Team Earth gaat de wereld inspireren om een bijdrage te leveren aan het behoud van onze aarde. Sporters als ultieme ambassadeurs, de grootste ‘sustainable’ fan-community in de wereld als het publiek en partners als aanjager en voorbeeld. Team Earth is een universeel podium voor organisaties die op een geloofwaardige en betrokken manier mensen over de hele wereld willen betrekken bij (hun) duurzaamheidsinitiatieven.

“Revolutie in sponsoring”

Op dit moment worden gesprekken gevoerd met mogelijke partners.  De verwachtingen zijn hoog gespannen, ook vanuit de sponsoringwereld. Op het Sponsorcongres kreeg het concept enorm veel bijval. Niet in de minste plaats door de dagvoorzitter. Quote uit MarketingTribune:

“Dagvoorzitter Jan Driessen was in zijn nopjes. Hem kun je niet blijer maken dan met een thema als purpose, omdat hij heilig gelooft in een andere manier van sponsoring, namelijk het nastreven van een hoger doel. Hij uitte zich dan ook in allerlei superlatieven toen de case van wielerploeg Team Earth voorbijkwam. Een team dat de aarde als sponsordoel heeft en waarmee corporates hun maatschappelijke doelen kunnen verwezenlijken. 'Eens in de zoveel tijd komt er een presentatie van een concept voorbij dat de spijker volledig op de kop slaat. Mensen, dit moeten we gewoon willen en gaan doen!', riep hij in volledige euforie.”

Interessante links

Meer weten over deze case?
Klik op de onderstaande button en ontvang meer informatie over dit project en onze werkwijze. Of bel ons.
Meer info Bel mij

Meer info

Bel mij

Bericht is succesvol verzonden. Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.


Bericht kon niet verstuurd worden. Probeer het later opnieuw.


View more cases