06-12-2017_ Work_

Brand story voor duurzame energie

Enpuls is een dochteronderneming van Enexis Groep. Opgericht met een duidelijke missie: de energietransitie versnellen. Toch merk je dat een startende organisatie soms even in rondjes rent als het gaat om de precieze invulling. Hoe vertel je nu concreet wie je bent, wat je kunt en wat je rol is? Vooral als je nog maar net gestart bent en super druk bent met het behalen van de eerste mijlpalen.


Enpuls is misschien een wat atypische start-up. Gestart in 2016 met direct zo’n 25 man aan boord. Met vier disciplines die uit de kweekvijvers van andere bedrijven uit de Enexis Groep kwamen. En wat denk je van de ambitieuze missie? De energietransitie versnellen dient een fors maatschappelijke belang. Dit alles trekt een breed scala van mensen aan, stuk voor stuk bevlogen veranderaars.

Nee, wij hebben ook geen idee hoe je brand story eruit gaat zien

Bij Enpuls zijn we onze zoektocht naar de brand story – het kernverhaal – dan ook gestart door een flink aantal mensen te interviewen. Zo haal je volgens ons de ziel en de identiteit van een bedrijf boven water. Want wat wij in deze fase vooral niet willen optekenen, is een wollig of gortdroog ‘why, how, what’ dat bol staat van de containerbegrippen. Nee, we willen een kort, sterk stuk met een forse dosis mentaliteit. Dat brengt je verhaal tot leven. Vooraf zeggen we vaak dat we niet weten welke vorm het verhaal gaat krijgen. Wij weten ook nog niet wat het beste bij jullie past. Misschien is het een manifest, wordt het een tegel aan de muur, of loop je uiteindelijk weg met de kortste brand story die er bestaat: een nieuwe pay-off. In het geval van Enpuls is het eindproduct een praktische, geanimeerde presentatie geworden met daarin hun kernverhaal en dat van de verschillende thema’s waar ze zich op richten. Het proces is echter minstens zo waardevol geweest. De discussies die zijn gevoerd, de beslissingen die zijn genomen. Die hebben Enpuls verder geholpen.  

Op naar de next step

Next step is de branding strategie en het communicatieplan voor 2018. Het in kaart brengen van de doelgroepen en de kernboodschappen met daarbij passende middelen. Dit gaat richting geven aan het content marketing plan zodat Enpuls volgend jaar trots naar buiten kan gaan met haar communicatie. Want als je zo’n belangrijk maatschappelijk doel dient, is het ook je taak om daarover te communiceren. En terwijl wij daar druk bezig zijn, is Enpuls druk bezig met wat zij het beste doen: goed naar de toekomst kijken, slimme combinaties maken, experimenteren, bruggen bouwen, schaalbare oplossingen initiëren. Daar versnellen ze de energietransitie mee. En zo kan een organisatie – met een beetje hulp van communicatie en gr8 – transformeren van start-up naar scale-up.

Meer weten over deze case?
Klik op de onderstaande button en ontvang meer informatie over dit project en onze werkwijze. Of bel ons.
Meer info Bel mij

Meer info

Bel mij

Bericht is succesvol verzonden. Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.


Bericht kon niet verstuurd worden. Probeer het later opnieuw.


View more cases