12-02-2018_ Work_

Talent binnenhalen met content marketing

Het gevecht op de arbeidsmarkt is weer in volle hevigheid losgebarsten. Aan alle kanten wordt er aan talent getrokken. Het werkgeversmerk speelt daarin een steeds belangrijkere rol. Mensen kiezen hun job niet meer alleen op basis van primaire arbeidsvoorwaarden. Beleving, sympathie, ambitie, teamspirit. Het zijn in steeds grotere mate merkwaarden die belangrijk zijn in het winnen van de harten van nieuwe medewerkers. Organisaties die op basis van employer branding hun merk goed weten te bouwen en uit te dragen, creëren een voorsprong op de arbeidsmarkt. Ook richting (potentiële) medewerkers heb je als organisatie/merk dus een goed verhaal nodig. Deze case illustreert onze content marketing aanpak op het gebied van employer branding. Zoeken naar wat je doelgroep interesseert en in beweging brengt. En daar vervolgens een gr8 story van maken.


Aegon is één van de meest vooruitstrevende financials in Nederland. En, net als de meeste andere bedrijven in ict, op zoek naar aanstormend talent. Studenten die na hun studie hun carrière gaan starten bij Aegon. Om deze afgestudeerden te interesseren voor Aegon is er niet alleen een sterk inhoudelijk programma nodig. Je zult studenten ook op de goede manier moeten aanspreken. Maar met welk verhaal kun je deze bijna-afgestudeerden te bereiken? Wat boeit hen? Want vertellen dat wij, Aegon, onszelf zo goed vinden is volstrekt ongeloofwaardig.

Het aanknopingspunt naar studenten vonden we in een bestaand partnership van Aegon. Aegon is al vele jaren hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandse Roeibond. Een sport die bij die bij veel studenten een rol in hun leven speelt. Met de associaties van het roeien laten we zien dat Aegon mensen zoekt die vooruit willen. Die willen winnen. Hard werken om successen te boeken. Want dat is exact wat jongeren van nu willen. Onderdeel uitmaken van een vooruitstrevend en winnend team.

Je carrière met een voorsprong starten.

Na een aantal interviews met oa oud Olympisch roeiers wisten we het. De start van een roeiwedstrijd is cruciaal. Zodra je uit de startblokken meteen een verschil maakt, ben je de rest van de race in het voordeel. Je begint simpelweg met een voorsprong op de rest. Een voorsprong die Aegon ook biedt voor studenten die na hun universitaire studie aan één van de traineeships of stages beginnen. Die voorsprong is exact wat de studenten willen.

Aegon zoekt starters die voortvarend uit de startblokken willen schieten. We ontwikkelden een film en verschillende tools om het concept tijdens events en in media te activeren. En bedachten zelfs een nieuwe functie binnen Aegon: de startcoach. Op deze manier zorgen we ervoor dat Aegon op een verrassende én relevante manier studenten interesseert voor een job en voortvarende start bij Aegon.

Wil je je carrière voortvarend starten, dan zit je bij Aegon op de goede plaats.

Mooie bijkomstigheid: de roeiers in de uitingen zijn Aegon medewerkers. Zonder roei-ervaring. Zelfs dat kun je leren bij Aegon. ;-)

Meer weten over hoe content marketing je kan helpen aantrekkelijker te worden voor nieuw talent? Vraag naar Berry van Nes.

Meer weten over deze case?
Klik op de onderstaande button en ontvang meer informatie over dit project en onze werkwijze. Of bel ons.
Meer info Bel mij

Meer info

Bel mij

Bericht is succesvol verzonden. Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.


Bericht kon niet verstuurd worden. Probeer het later opnieuw.


View more cases