Waarom HARIBO dol is op LinkedIn

Iedereen kent HARIBO als merk, maar kennen ze het ook voldoende als werk? Dat was de vraag die de HR-manager van HARIBO zich stelde. Hoe vertel je het zakelijke verhaal van een kleurrijke organisatie die vooral bekend staat op zijn iconische producten? Hoe zet je Linkedin optimaal in als employer branding tool? Een prachtige uitdaging voor communicatie vanuit de kern. Een prachtige uitdaging voor gr8.

Happiness is serious business

HARIBO is bedrijf vol kleur en karakter. De missie van HARIBO is het creëren van kleine geluksmomenten. Maar met 100 miljoen goudbeertjes die dagelijks van de lopende band rollen, is dit ook gewoon serious business. Er wordt hard gewerkt om deze happy world mogelijk te maken. Het opzetten van een corporate LinkedIn pagina heeft duidelijke benefits voor een organisatie. Het creëert zichtbaarheid op een gigantisch professioneel netwerk en je bouwt er je band uit met je zakelijke publiek. Ook op LinkedIn laat HARIBO een happy world zien met producten en bedrijfsnieuws.

Happiness at work

Waar we met onze LinkedIn strategie echter vooral op inzetten, was het menselijk maken van (de business van) HARIBO. Op LinkedIn krijgt HARIBO een gezicht. Door medewerkers centraal te zetten, krijgt de pagina een persoonlijk karakter. Want om geloofwaardig te zijn, is persoonlijkheid cruciaal. De corporate pagina ondersteunt individuele werknemers in het uitbouwen van hun eigen profiel op LinkedIn. En dat versterkt weer de organisatie. Bij werknemers versterkt het de loyaliteit, het clubgevoel: kortom werknemer engagement. Win-win dus. We laten zien dat HARIBO de best mogelijke ingrediënten biedt voor ‘Happiness at work’. Maar als werknemer ben je uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor je geluk. Dit is een bedrijf waar je volop kansen krijgt, maar je moet ze wel zelf pakken. Waar je veel vrijheid krijgt om je kwaliteiten en vooral je ondernemerschap te laten zien.

Hoe dan?

Als start hebben we voor LinkedIn een employer brand story geschreven. Dit kernverhaal gaat echter pas echt leven als er content komt. Content maken start allemaal met het maken van een goed contentplan waarin verschillende thema’s zijn vastgelegd. Deze rubrieken creëren herkenbaarheid en overzicht. Bij HARIBO zijn deze afgeleid van de waardes.  We laten ze stuk voor stuk terugkomen, zonder ze letterlijk op te sommen. Zo zeggen we niet sec dat HARIBO ondernemerschap promoot. Nee, een jonge medewerker die de eerste HARIBO store heeft opgezet, doet zijn verhaal en deelt in een artikel de inzichten die hij in deze leerzame periode heeft opgedaan. Naast centrale content is content door medewerkers dus een belangrijk onderdeel van de strategie. Daarom hebben we aan alle medewerkers in Nederland en België een LinkedIn cursus gegeven en bieden we waar nodig de helpende hand. Een echte co-creatie dus die tot nu toe een flink aantal interessante filmpjes, posts en artikelen heeft opgeleverd. Benieuwd wat we precies hebben gedaan of wil je inspiratie opdoen? Dan moet je zeker de LinkedIn pagina van HARIBO The Netherlands en Belgium gaan volgen.

View more cases