30-11-2017_ Work_

Content voor iedereen is content voor niemand

Soms zijn we met z’n allen zo druk met content creëren, dat het een doel op zich lijkt. Dan is het de hoogste tijd om een stap naar achter te nemen. Een van de belangrijkste vragen die wij onszelf als eerste stellen: voor wie maak je de content nu echt? Bedrijven willen het liefst iedereen bereiken, bang om mogelijke doelgroepen uit te sluiten. Dus vragen ze vaak om content die iedereen aanspreekt. Maar is de creatie van een eenheidsworst dé manier om mensen aan je te binden?


Het bereiken van mensen in zijn meest platte vorm op social kan iedereen. Die is te koop met genoeg AdSpend budget. Maar het genereren van echte betrokkenheid en fans inspireren, dat is een ander verhaal. Van Dremel kregen wij de opdracht om internationale content te creëren die in de gehele EMEA regio gebruikt kan gebruiken. Kortom: content die voor een extreem grote en diverse groep geschikt is. Hoe voorkom je dan een eenheidsworst, die vaak door de organisatie zelf bejubeld wordt, maar door het publiek wordt genegeerd?

Wie niet uitgesproken is, wordt nooit spraakmakend

In het verleden werd voor de gehele doelgroep één type content gemaakt, content-items die iedereen moeten aanspreken. En daarmee niemand. Dan kom je bij Dremel vaak in de algemene doe-het-zelfhoek uit. Wij kozen een andere aanpak. Voor het creëren van echte HERO content, heb je ook echte hero’s nodig. Wij zochten een aantal ‘extra ordinary makers’ die zich bezighouden met ‘extra ordinary projects’. Bijzondere mensen, bijzondere projecten. Maar wel écht Dremel. En dat zorgt voor echte en bijzondere verhalen, of liever gr8 stories.

Echte mensen, echte verhalen

De makers die wij als hero’s kozen, verdienen dagelijks hun geld met het ‘maken’ en de Dremeltools komen hierbij vaak van pas. Daan Borsje van Moto Adonis en Anouk Wipprecht, tech designer, kregen creatieve vrijheid in het antwoord op de vraag: ‘Wat kan jij met een Dremel?’. Dit leidde tot twee HERO films waar de maker, maar vooral ook het project centraal staat. De films zijn bovendien de basis voor een stukje verdieping: zogenaamde second-level content items. Elk item met zijn eigen doelgroep en doelstelling. De fanbase van Dremel is namelijk verdeeld in vier persona’s, die elk een project op een totaal andere manier benaderen.

Deze second-level items – variërend van inspirerende gifjes tot een stap-voor-stap uitleg video – spreken deze persona’s op eigen wijze aan. En zo krijg je met een uitgesproken keuze voor personen en projecten toch een hele brede doelgroep betrokken en geïnspireerd. En haal je de meeste mileage uit een item. Kijk, dat vinden wij dan pas echt een goed verhaal gr8 story.

The proof of the pudding…

De theorie klopt, ons onderbuikgevoel ook. Maar, als je twee uitgesproken, Nederlandse makers kiest voor een internationale campagne, is het toch spannend om te zien wat het precies over de grenzen gaat doen. Gaan de uiteenlopende landen ook echt enthousiaste aan de slag met onze content? En had de Spaanse doelgroep net zo’n zwak voor de combinatie van skills en charmes van Anouk als Engeland? Wat blijkt? Uitzonderlijke, uitgesproken content resoneert tot over de landsgrenzen. Voor ons weer een reden om altijd op zoek te gaan naar een goed uitgangspunt en dat op uitgesproken wijze uit te voeren.

Meer weten over deze case?
Klik op de onderstaande button en ontvang meer informatie over dit project en onze werkwijze. Of bel ons.
Meer info Bel mij

Meer info

Bel mij

Bericht is succesvol verzonden. Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.


Bericht kon niet verstuurd worden. Probeer het later opnieuw.


View more cases