Content- en merkstrategie

Ben jij klaar voor de herstart?

  • Berry van Nes
  • 17 / 02 / 2021
Leestijd: 5 min

Het tijdperk ná Corona. We hunkeren er allemaal naar. Eindelijk weer met je vrienden op het terras of lekker uit eten, je favoriete artiest live zien, met een biertje in je hand op de tribune van jouw voetbalclub, shop till you drop… Heerlijk! Gewoon, net zoals het vroeger was.

Alhoewel. Sommige dingen zullen niet meer zijn zoals het was.

Want deze crisis heeft blijvende impact op hoe we in het leven staan. Op wat we belangrijk vinden, hoe we onze tijd indelen, welke merken, producten en media we gebruiken en wat we als quality time beschouwen. Things have changed. En als marketeer moet je daar iets mee. Je wil tenslotte optimaal inspelen op de levensstijl van je publiek. En op de behoeften die daarbij horen. Dus is de vraag of jij klaar bent voor de herstart belangrijk. Zoek uit of/hoe Corona jouw publiek heeft veranderd, wat dat betekent voor hun koopgedrag en hoe jij jouw communicatie daarop afstemt.

Don’t worry, we help you out.

Waar je extra scherp op moet zijn:

  • Veranderde consumer insights. Reasons to buy kunnen post Corona echt anders zijn. Het inspelen op emotionele en sociale waarden gaat bijvoorbeeld een grotere rol spelen. Wat is er voor jouw merk veranderd?
  • Online is belangrijker dan belangrijk geworden. Marketing vraagt dan ook om een ‘online-first’ aanpak. Hoe ga jij om met de verschillende kanalen en zorg je ervoor dat ze complementair zijn?
  • Ook de concurrentie bereidt zich voor op de herstart. Er komt straks dus een flinke communicatiestroom op gang. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent (timing!), maar ga zorgvuldig om met je content. Maak kwalitatieve content die raakt. En blijf weg van de bulk. Heb jij al scherp met welke content je op welk kanaal het verschil gaat maken?

Om succesvol in te spelen op de periode na Corona, hebben we een aantal workshops ontwikkeld waarbij we jouw huidige uitgangspunten kritisch onder de loep nemen en jou en je team klaarstomen voor een frisse en energieke start: 

  • Workshop ‘Sharpen your content strategy’
  • Workshop ‘Refresh your consumer insights’
  • Workshop ‘Rewrite your stories’ 

---

Interesse in zo’n aanscherp-sessie? Mail me gerust op berry@gr8.eu of bel ons op 076 20 59 444.