gr8
workshops

gr8 workshops zijn de perfecte manier om in één dag (of dagdeel) serieuze en concrete stappen te zetten met jouw merk. In deze tailormade workshops zoomen we in op jouw specifieke uitdagingen en vragen. Of dat nu gaat om het maken van vlijmscherpe keuzes rondom merkpositionering, tone of voice, contentcreatie of de optimale inzet van jouw marketingkanalen.

Onze workshops helpen jou en je collega’s om op een andere manier naar jullie merk, producten of diensten te kijken. Dit zorgt voor nieuwe inzichten, draagvlak en helpt bij het gezamenlijk nemen van beslissingen. Samen bepalen we de strategische kaders en de koers waarop jullie verder bouwen.

In de regel worden de workshops begeleid door twee strategen, met ieder een eigen expertise, achtergrond en ervaring. Dit levert steeds weer een goede wisselwerking en aanstekelijke energie op.

Dit zijn de smaken:

Brandstory & merk DNA

Publieksgroepen & boodschappen

Contentcreatie & jaarplan

Social media / social media advertising


Brandstory & merk DNA

Waarom je deze workshop nodig hebt 
Je gaat een nieuw merk introduceren en wil weten hoe je jouw merk communicatief scherp in de markt kunt zetten. Of je hebt behoefte aan het aanscherpen of rebranden van je huidige merkpositionering. 

Inhoud van de workshop 
In een workshop op maat maken we scherpe keuzes voor jouw merkpositionering. We bepalen het thought leadership en bijpassende archetype van het merk en doorlopen de stappen van het brand key model. Opbrengst: een kraakheldere merkessentie en bijpassende positionering en tone of voice. 

Aan het einde van de workshop weet je 
De why, how en what van jouw merk haarscherp te omschrijven. Ook heb je een keuze gemaakt voor de tone of voice die hierbij past. Het vormt de basis voor de brand story van jouw merk: dé communicatieve vertaling van jouw merkidentiteit. 

Ik ben pas tevreden als het ‘klik’ zegt in mijn hoofd – en ik voel dat ik de essentie te pakken heb.

Annelieke Boeren - Copy Strateeg

Publieksgroepen & boodschappen

Waarom je deze workshop nodig hebt  
Je wil weten hoe je, met de juiste content, relevant kunt zijn voor jouw doelgroepen. En met welke boodschappen je hen bereikt én in beweging brengt. 

Inhoud van de workshop 
In een workshop op maat zoomen we in op jouw publieksgroepen: tegen wie gaan we het eigenlijk hebben en wat willen zij van jou zien en horen? Aan de hand van onder andere het Motivaction model ontrafelen we hun mental habits, gedragspatronen en beslissingsfactoren. En bepalen we welke boodschappen hierbij passen: wat slaat aan? 

Aan het einde van de workshop weet je 
Uit welke persona’s jouw doelgroep bestaat, wat hun drijfveren en behoeften zijn én hoe je hier met content op in kunt spelen. Hiermee heb je een belangrijke basis te pakken voor de contentstrategie van jouw merk. 

Contentcreatie & jaarplan  

Waarom je deze workshop nodig hebt  
Je wil aan de slag met contentmarketing en hebt behoefte aan houvast: welke content ga je maken, voor wie en met welk doel? En hoe kun je die content vervolgens het beste ‘mappen’?

Inhoud van de workshop 
In een workshop op maat stippelen we de verhaallijnen uit die passen bij jouw publieksgroepen. Aan de hand van het Hero Hub Hygiene model bepalen we óók de timing en ‘zwaarte’ van deze merkverhalen: wat ga je wanneer incidenteel groot boosten en wat ga je kleiner maar continu communiceren?

Aan het einde van de workshop weet je 
Welke merkverhalen je gaat vertellen, via welk kanaal en volgens welke timings. Je kunt direct aan de slag met het samenstellen van de contentkalender: een scherp planningsoverzicht van de te publiceren topics voor het komende jaar.

Geef richting aan je content met relevante thema’s en pijlers.

Social media/ social media advertising

Waarom je deze workshop nodig hebt  
Je wil het maximale uit je social content halen, maar je weet niet goed welke strategie hier het beste bij past. En/ of je wil een social campagne (advertising) opzetten en je wil weten hoe je dit het beste aanpakt.

Inhoud van de workshop 
Tijdens een workshop op maat bepalen we samen de slimste social media strategie voor jouw merk. Hierbij bekijken we welke social content goed werkt voor jouw publieksgroepen en hoe je die het beste inzet en/of promoot.

Aan het einde van de workshop weet je 
Welke social media strategie het beste past bij jouw merk. Met deze info stel je gemakkelijk een doelgericht social plan op, waarmee je het maximale uit je inspanningen en budget kunt halen.

Aan de slag met jouw merk? 

Een behoorlijk aantal merken en campagnes hebben hun oorsprong gevonden in één van onze workshops. Wil jij onder onze aanvoering met je team aan de slag? Pragmatisch en resultaatgericht? Dan ben je bij gr8 aan het goede adres. Great teamwork makes great dreams work. Stuur ons een mail en we gaan samen bespreken wat de beste route is voor jouw organisatie.

Stuur ons een mailtje!