Think

Wij helpen je met het maken van een ijzersterke strategie voor jouw merkverhalen.

Merk- en contentstrategie

Het succes van je communicatie valt of staat met een sterke strategie als basis. Het begint met het definiëren van de juiste uitgangspunten. Of het nu gaat over je merk, je doelgroep of je content, strategische kaders zijn essentieel om weloverwogen keuzes te maken. Alleen zo kun je, zoals wij dat noemen, gr8 stories voor je merk maken.  

Onze content strategen helpen je met het maken van deze kaders. Wij doen dit op een pragmatische manier. Bij ons geen dikke, theoretische rapporten die in de kast belanden, maar concrete sessies en aanbevelingen die je meteen kunt toepassen. Door middel van interviews en workshops sluiten we maximaal aan bij jullie praktijk en zorgen we voor een breed draagvlak binnen jouw organisatie. Zo leggen we samen de basis voor succesvolle communicatie en bouwen we aan een sterk merk. 

Hieronder vind je meer informatie over de manier waarop we de verschillende strategische keuzes voor én vooral ook met je kunnen maken. 

Samen bepalen we de strategische kaders waarop je verder kunt bouwen.

Merel de Bruijn - Content Strateeg

Merkstrategie

Een sterk merk is gebouwd op een goed fundament. Scherp gepositioneerd, relevant voor je publiek. En met een onderscheidende positie ten opzichte van je collega’s. Als merkbouwers hebben we de expertise in huis om jou hiermee te helpen. We beginnen met het bepalen van jouw merk DNA, oftewel: je merkidentiteit. Het laat zien wie je bent, waar je voor staat en wat je te bieden hebt. De archetypen-theorie helpt hierbij: welk karakter heeft jouw merk? Ook stellen we de brandkey vast, waarmee we inzoomen op je merkessentie. Waar nodig voeren we marktonderzoek, concurrentieanalyses en omgevingsanalyses uit. Dit geeft inzicht in de spelers en ontwikkelingen om je heen. En jouw mogelijkheden en kansen daarin.

Publieksgroepen

Minstens zo belangrijk: het bepalen van jouw doelgroep(en), ofwel jouw ‘publiek’. Want pas als je weet wat zij van jou willen horen en zien, kun je écht relevant zijn. Wij helpen je hierbij door middel van een publieksanalyse, waarbij we onder andere gebruik maken van het Mentality-model van Motivaction. Een unieke segmentatietool waarmee je doelgroepen gerichter kan definiëren en beter kan begrijpen. Daarbij onderzoeken we wat jouw publiek écht boeit en waar de aansluiting met jouw merk ligt.  

Op deze manier kunnen we bepalen hoe je een relevante rol kunt spelen in hun leefstijl en customer journey. We zoeken uit wat hen motiveert en inspireert, zodat je gericht kunt communiceren en jouw boodschap beter kunt laten aansluiten op hun behoeften. Zonder deze inzichten loop je het risico dat je met hagel schiet en jouw boodschap zijn doel mist.  

Brand stories

Als merk wil je consistent communiceren. Het maakt je herkenbaar voor je publiek, waardoor je sneller een band met hen opbouwt. Een merkverhaal of ‘brand story’ biedt houvast. Het is dé communicatieve vertaling van de merkidentiteit, waarin de why, how en what in een geheel eigen tone of voice worden uitgelegd. Het is het verhaal achter een merk: het beschrijft de kern van waarom je doet wat je doet. Maar wel op zo’n manier dat het echt binnenkomt bij mensen.  

Een goede brand story neemt je mee in de belevingswereld van je merk en brengt precies over waar je merk voor staat. Dat komt heel precies. Elk woord telt. Zo’n merkverhaal is de basis voor de volgende fases van contentmarketing: het geeft richting aan de content die je hierna gaat maken. Zie het maar als een kompas voor de contentcreatie. Met een ijzersterk merkverhaal bereik je dus niet alleen de juiste mensen. Het vormt ook de bron voor alle verhalen die je gaat creëren en vertellen, en is je houvast voor alles wat je doet.  

Als je boodschap goedkoop is, wordt aandacht duur.

Contentstrategie

Nu we de basis hebben gelegd voor het merk, kunnen we de contentstrategie gaan bepalen. Je contentstrategie is een belangrijke startpositie bij het creëren van uitingen. Hierbij leggen we vast hoe content jou gaat helpen om een groter en meer betrokken publiek te binden aan jouw merk. Dat begint bij het bepalen van doelstellingen. Waar staat jouw stip op de horizon? Wanneer is je doel bereikt?  

Vervolgens vertalen we dat naar alles wat met contenstrategie te maken heeft. Welke kanalen zien we daarin, welke boodschappen, op welke manier gaan we ons profileren? Heeft jouw publiek behoefte aan informatieve blogs en nieuwsbrieven? Of juist entertainende filmpjes? Hebben we een boegbeeld of ambassadeur nodig om jouw verhaal geloofwaardig over te brengen? De contentstrategie is het fundament om je merk maximaal relevant te maken voor jouw publiek. Dit is de basis voor de invulling van je kwartaal- en jaarkalenders.

Contentthema's en pijlers

Zodra de contentstrategie staat, kunnen we concreet gaan invullen. Met thema’s en pijlers. Hier bepalen we de onderwerpen waarover we gaan communiceren. En met welk gewicht we deze onderling gaan verdelen. Het één is nu eenmaal belangrijker dan het ander. Deze thema’s en pijlers geven veel structuur voor de inzet van je middelen en de boodschappen daarin. Het zorgt ervoor dat je communicatie inzet met het vizier op resultaat. 

Think
Create
Publish