Content- en merkstrategie

We zien veel bedrijven die moeite hebben met het bepalen waarover en via welke kanalen te communiceren

  • Berry van Nes
  • 08 / 06 / 2022

Het gr8 strategie-team: Berry, Wim, Annelieke en Merel.

Hoe maakt jouw organisatie of merk met communicatie het verschil in jouw categorie? Heb je echt een ander verhaal dan je concurrent? Weet jij wat er speelt bij je publiek en slaag je erin om in te spelen op hun interesses en behoeften?

We zien steeds meer bedrijven die veel moeite hebben met het bepalen van de juiste communicatie-koers. En dat is ook niet zo gek. De digitale wereld is inmiddels een grenzeloze vergaarbak van meningen, verhalen, campagnes en visies. Zie daarin nog maar eens een authentiek verhaal te vertellen dat a) onderscheidend is en b) van betekenis is voor je publiek. Er is inmiddels zoveel van hetzelfde. Alleen met een goed plan ga jij het verschil nog maken. Bij gr8 hebben we een aanpak ontwikkeld waarmee we je helpen de juiste keuzes te maken. Zodat je met jouw verhaal relevant(er) wordt en meer mensen aan je merk bindt. Oftewel: 

Great brands tell gr8 stories…

Onze strategen zijn breed onderlegd en echte content-denkers. Maar zoals ieder mens anders is, geldt dat ook voor ons. Ieder heeft zijn eigen expertise en achtergrond. Van merkstrategie tot marketing tot PR. Samen vormen we een unieke en succesvolle cocktail.

  • Berry: voegt een berg aan merk en communicatie-ervaring toe aan jouw organisatie
  • Wim: slaat de brug tussen jouw marketing en merk
  • Annelieke: schrijft merkverhalen waarmee jij het verschil gaat maken
  • Merel: weet precies welke content jij nodig hebt op welke kanalen


Wij duiken in jouw wereld en gaan samen met jou en je team aan de slag om je merkverhaal scherp te krijgen en te vertalen naar een ijzersterke content-strategie. Wij noemen het de ‘gr8 way of working’. In een aantal stappen maken we een plan waarmee je succesvoller wordt dan je concurrent:

Keuzes maken: wat maakt je nu echt onderscheidend en bijzonder?

Waar ga en sta je voor. En wat maakt je daarin uniek? Het klinkt enorm vanzelfsprekend maar in de praktijk hebben maar heel weinig organisaties hun drijfveren en onderscheidend verhaal scherp. Als dat ook bij jou het geval is, dan is het verstandig hiermee aan de slag te gaan. Geen gebakken lucht of ongepaste opsmuk, maar eerlijk vanuit het DNA. Daarmee maak je het verschil. En het vormt het fundament voor alles wat je gaat doen.


Wat interesseert en beweegt de mensen die je wilt bereiken? 

Verdiep je in je publiek. Stel: je bent vrijgezel en je komt iemand tegen waarmee je wel eens een beschuitje wilt eten. Dan is je kans op succes toch veel groter als je echte interesse in deze persoon toont? In communicatie is dat niet anders. Verdiep je in de mensen waartegen je wilt gaan praten. Zodat je goed aansluit bij waar zij behoefte aan hebben. Alles wat je meer van hen weet, zorgt voor beter resultaat. Extra aandachtspunt: stap niet in de valkuil om te denken dat je iedereen met hetzelfde verhaal kunt interesseren. Oftewel: zorg dat je mensen met verschillende interesses met een ander (het voor hen juiste) verhaal aanspreekt.


Welke onderwerpen die voor jouw publiek relevant zijn kun je vanuit jouw merk uitdiepen?

Dat gaat niet alleen om product features en benefits. Dat gaat ook over de betekenis die je hebt in het leven van je (potentiële) klanten. Dit gaat dus een tandje dieper: welk probleem los je voor hen op? Welke verlangens kun jij vervullen? En wat maak jij dus (mede) mogelijk? Met de juiste thema’s en pijlers maken we een structuur die je het ideale handvat geeft om frequent over de juiste onderwerpen te communiceren.


Om je publiek te boeien en binden is meer nodig dan een kortstondige campagne.

Het betekent constant aanwezig zijn. Op verschillende kanalen, met de goede frequentie en de juiste uitingsvormen. Elke keer weer het juiste van je laten horen. Zo win je het vertrouwen en de loyaliteit van je publiek. Ook dat lukt alleen met een goed plan. Met KPI’s die laten zien of je op koers bent. Wij maken een dashboard voor je waarmee je realtime zicht hebt op je resultaten. Van onderbuik naar data. Dat is de gouden combinatie.


Great brands have a plan. Met onze gr8 strategen maak je een plan waarmee je de concurrent aftroeft. Jouw merk als basis van een goed verhaal. Zonder onzin of ‘gebakken lucht’. Bel ons gerust eens voor een vrijblijvend gesprek. Je mag zelf kiezen of dat Annelieke, Merel, Wim, Berry of een combinatie wordt!