Employer Branding

Stage bij gr8: Melanie & Karlijn blikken vol enthousiasme terug

  • Valerie den Ridder
  • 09 / 08 / 2022
Leestijd: 4 min

Ons gr8 team bestaat uit slimme denkers, ieder met zijn of haar eigen specialisme. Die kennis en expertise delen we graag! Bijvoorbeeld door anderen op te leiden en klaar te stomen voor het werkveld. Het afgelopen halfjaar liepen Melanie en Karlijn stage bij gr8 – Melanie als meewerkstagiaire en Karlijn als afstudeerder. Hoe zij terugkijken op hun stageperiode bij gr8 agency? Wij bevroegen ze over hun ervaring. 


Jullie stage zit er alweer op. Hoe hebben jullie je periode bij gr8 ervaren?

Melanie: “Het was heel fijn! Ik kreeg een warm ontvangst en voelde me vanaf dag één direct welkom. Iedereen is geïnteresseerd in jou als persoon en ook áltijd in voor een praatje.”

Karlijn: “Daar sluit ik me volledig bij aan. Ik voelde me hier meteen thuis. Ik had daarnaast ook een hele toffe en vooral leerzame afstudeeropdracht.”


Klinkt positief! Hoe zag jullie eerste werkweek er precies uit?

Melanie: “We kregen een rondleiding en een presentatie over werken bij gr8. Aan de hand van een speciaal opgesteld onboardingsprogramma leerden we gemakkelijk het gebouw, de mensen en het werk kennen. Zo werden we op een fijne manier klaargestoomd om direct aan de slag te gaan.”

Karlijn: “De eerste week bestond daarnaast ook grotendeels uit luisteren en inlezen. Over het bureau en de klanten, en natuurlijk voor mijn onderzoek. Wat ik vooral leuk vond? De gezamenlijke lunch. Zo leerden we collega’s meteen goed kennen.”

Het gr8 team: met vooraan links Karlijn en rechts Melanie


Melanie: "Ik had het niet beter kunnen treffen"

En wat vonden jullie van het team? 

Karlijn: “Een dikke tien! Iedereen is open, toegankelijk en sociaal. Er wordt veel georganiseerd met het team. Zo leer je elkaar óók buiten werktijd kennen en bouw je echt een band met elkaar op.”

Melanie: "Ik had het niet beter kunnen treffen. Het team is heel hecht en gemoedelijk. Mede dankzij die leuke dingen onder werktijd en buiten werktijd. Dat draagt echt bij aan een fijne werksfeer.”


Naast een fijn team is het werk zelf natuurlijk ook belangrijk. Waar hielden jullie je dagelijks mee bezig?

Melanie: “Content bedenken, maken en inplannen. Maar ook: trends opzoeken, inhakers bedenken, design en een stukje community management. Ook leuk: ik mocht het online event Social Today bijwonen.”

Karlijn: “Ik deed onderzoek naar de employer branding van gr8 en schreef mijn scriptie. Later werkte ik ook twee dagen per week mee. Dat was een mooie kans! Ik werkte aan verschillende contentkalenders voor diverse klanten.”

 

Hoe was de stagebegeleiding? 

Melanie: “Heel goed! Als ik vragen had, kon ik ze direct stellen aan mijn begeleider. Maar ook zeker aan andere collega’s. Als ik ergens niet uitkwam, werd ik ook meteen geholpen. Ze waren er altijd als ik iets nodig had.”

Karlijn: “Zeker! We werden heel goed begeleid door Iris. En andere medewerkers waren ook heel betrokken.”

Melanie en Tess on the job!

Welke waardevolle lessen nemen jullie mee naar de toekomst?

Melanie: “Dat ik de lat iets lager mag leggen voor mezelf. Ik ben echt een perfectionist, dus het kan in mijn ogen altijd beter. Maar bij gr8 worden de dingen die ik oplever altijd gewaardeerd, ook wanneer ik zelf bang ben dat ze nog niet goed genoeg zijn.”

Karlijn: “Eerst denken, dan pas doen. En soms moet je de stoute schoenen aantrekken! Wil je iets bereiken, ga ervoor! ”


Wat is jullie leukste herinnering aan jullie stage bij gr8?

Melanie en Karlijn in koor: “De uitjes!”

Karlijn: “Vooral het uitstapje naar NAC.”

Melanie: “Ja, dat was leuk! Vergeet de avond in de karaokebar ook niet. Zulke momenten versterken het teamgevoel – en zo leer je elkaar nóg beter kennen.”


Waar zijn jullie het meest trots op?

Melanie: “De groei die ik heb gemaakt. Ik voel me een stuk zelfverzekerder, dit zien ze op school ook. Ik mocht werkzaamheden zelf oppakken en uitzoeken, daar leer je veel van.”

Karlijn: “Dat ik mijn scriptie heb gehaald!”


Wat zijn jullie tips voor toekomstige stagiaires?

Melanie: “Toon lekker veel initiatief en stel vragen. Domme vragen bestaan (vrijwel) niet. Denk niet dat je álles zelf moet uitvogelen, maar maak ook zeker gebruik van de kennis en expertise van je collega’s. Uiteindelijk is het ook gewoon een kwestie van doen.

Karlijn: “Ik adviseer om ook enkele dagen mee te werken, naast het onderzoek en het schrijven van je scriptie. Niet alleen vanwege de afwisseling, maar ook vanwege de ervaring. Bovendien kun je zo ook even afstand doen van je scriptie, dat maakt het draaglijker. En stel jezelf open, maak een praatje met collega’s en leer ze kennen.”

 

Tot slot, wat zijn jullie doelen voor de toekomst?

Melanie: “Natuurlijk staan afstuderen en mijn diploma halen op één. Ik kijk ernaar uit om te gaan werken! Zo kan ik alle kennis in de praktijk uitoefenen en nog meer leren. Voor nu blijf ik één dag in de week bij gr8 werken!”

Karlijn: “Ik ga eerst reizen en dan wil ik een leuke baan vinden. Het liefst bij een jong bedrijf met jonge mensen! Welke richting ik echt op wil, dat is nog in het ongewisse.”


En hoe kijkt gr8 zelf terug op deze stageperiode? 

We hebben zowel Melanie als Karlijn écht zien groeien in hun rol. Ze weten beide van aanpakken en deinzen niet terug voor een uitdaging. Chapeau! Om je een beeld te geven van een stagedag bij gr8 kan je de "a day in my life" TikTok van Melanie op ons kanaal bekijken.  

 Wil je ook stage lopen bij gr8? Super! Je mag ons altijd bellen op 076 20 59 444 of stuur een mail naar hr@gr8.eu.