Partnerships

Doe wat je hart je ingeeft

  • Berry van Nes
  • 12 / 06 / 2020
Leestijd: 4 min

Tegen mijn collega’s vertel ik altijd dat ze ook in hun werk op zoek moeten gaan naar wat hen boeit. Doen waar je interesse ligt, wat je hart je ingeeft. Want als je doet wat je boeit is de kans heel groot dat je er goed in wordt. En meer plezier hebt. Deze ‘levensles’ probeer ik ook zoveel mogelijk zelf in de praktijk te brengen. Vandaar ook dit project.


Ik ben sportliefhebber

Ik houd van de mentaliteit van sporters en ben elke keer weer onder de indruk als ik zie hoe sommigen hun grenzen blijven verleggen. Door er keihard voor te werken. Er alles voor opzij te zetten. De combinatie van talent en doorzettingsvermogen. Volledige focus op dat ene doel. Winnen of verliezen. Individueel of in teamverband. Spierkracht of technologie. Sport heeft zo ontzettend veel inspirerende domeinen.

Naast de sportieve prestaties is er nog iets aan sport dat me blijft boeien. De impact die sport heeft op publiek. Liefhebbers die door dik en dun fan blijven van hun sport of idolen. In marketing hebben we het wel eens over fans van merken of zelfs over ‘love brands’. In sport vind je de echte fans en liefde. Een innige band die veel verder gaat dan marketing ooit kan bewerkstelligen. Sport verbindt, inspireert en is in staat om mensen in beweging of zelfs extase te brengen. Een kracht die niet onderschat mag worden.

Vertel eens een goed verhaal

Beroepsmatig ben ik mijn hele leven actief in marketing en communicatie. Dat is mijn vak. Gestart vanuit reclamestrategie heb ik een tijd geleden de switch gemaakt naar contentmarketing. Omdat ik geloof en zie dat merken anno nu vooral relevant worden door aansprekende verhalen te vertellen. Verhalen die aansluiten bij interesses van hun publiek. En dat is heel iets anders dan vertellen dat je jezelf zo goed vindt. Voor merken geldt eigenlijk hetzelfde als voor mijn collega’s of ieder ander mens. Doe wat je hart je ingeeft. Elk merk of bedrijf heeft een eigen karakter (soms verscholen maar het is er echt). Vanuit dat karakter (of DNA of missie) verhalen vertellen die bij je publiek in goede aarde vallen is ontzettend belangrijk. Zo bouw je een duurzame relatie met je publiek.

Sport en communicatie zijn 2 thema’s die mij bovengemiddeld interesseren. Wat is er nu mooier dan die 2 werelden combineren? Ook daarin volg ik mijn hart. Sport gebruiken om inspirerende verhalen te vertellen.

Formula-Eindhoven

Formule-E is een jonge sport. Het aantal mensen dat deze sport volgt neemt echter in een duizelingwekkend tempo toe. Wereldwijd komt er steeds meer exposure en laat Formule-E zien dat technologie, innovatie en duurzame mobiliteit cool zijn. Dit is het werk van de nieuwe generatie. Op alle vlakken. Van fan engagement tot storytelling.

Formule-E weet een miljoenenpubliek te boeien van mensen die geïnteresseerd zijn in technologie. Dat biedt kansen voor organisaties die zich op dit gebied willen profileren. En laten we in Nederland nu net een regio hebben die op dit gebied bij de top van de wereld hoort! Metropoolregio Eindhoven Brainport is het mekka van technologie, innovatie en mobiliteit. Bedrijven, overheid en onderwijs werken er samen keihard aan om de regio wereldwijd op de kaart te zetten. Dat doen ze met veel succes. Wij (Peter-Paul Laumans, Ed Winters en ik) zien kansen om met een Formule-E race in Eindhoven een grote bijdrage te leveren aan de internationale bekendheid, erkenning en aantrekkingskracht van deze tech-regio. Een race door het centrum van Eindhoven betekent niet alleen een wereldwijd podium voor de regio. Het is ook het startschot voor een breed scala aan events. Gemeente Eindhoven heeft de interesse in de kandidatuur inmiddels formeel bevestigd. Dat betekent dat we nu de vervolgstappen gaan zetten. Technische haalbaarheid, economische impact en een bidbook waar niemand nee tegen kan zeggen. Dat zijn de voornaamste aandachtsgebieden voor de komende periode. Een proces dat zeker nog een jaar in beslag gaat nemen. Maar met een eindresultaat dat garant gaat staan voor inspirerende verhalen over en uit Eindhoven die de wereld overgaan. Recht uit het hart. Van mij, de sport en de regio. Als je weet wat je wilt, durf dan groot te dromen en ga ervoor...

Samen met Ed Winters en Peter-Paul Laumans op de plaats waar in 2021 misschien Formule-E auto’s racen.