Merel de Bruijn

  • Content Strateeg

Als content strateeg ontwikkel je strategieën, zodat de klant serieuze en concrete stappen zet met het merk. De ene keer gaat het om een (her)positionering, de andere keer om contentcreatie. Één ding staat vast; bij gr8 agency starten we áltijd vanuit de basis. Maatwerk workshops zijn hiervoor een heel mooi vertrekpunt.

Workshops helpen de klant om op een andere manier naar hun merk en product of dienst te kijken. En zo richting te geven aan de stappen die nodig zijn voor hun ambitie, en om die doelen te bereiken. De ene keer zoomen we tijdens een sessie volledig in op de merkwaarden, identiteit en propositie. Op andere momenten ontdekken we samen welke verhalen bij hun DNA passen, en hoe ze dat met de juiste middelen, tone-of-voice, via de juiste kanalen met de buitenwereld kunnen delen. Mijn journalistieke achtergrond komt hierbij goed van pas.


“Samen bepalen we de strategische kaders waarop je verder kunt bouwen”


De kennis en informatie zit in het hoofd van de klant, ik ben er om de juiste vragen te stellen en de vertaling naar de strategie te maken. Samen bepalen we de strategische kaders, de koers waarop je verder bouwt. Vaak zeggen mensen hele waardevolle dingen, zonder dat ze het op dat moment zelf doorhebben. En daar kun je in bepaalde contexten weer op teruggrijpen en doorvragen.

Het interessante van zo’n workshop? Je doet het samen met het team van de klant, zodat het écht van binnenuit komt en gezamenlijk gedragen is. Daarbij haak ik altijd een collega aan. Binnen het gr8 team heeft ieder z’n eigen expertise en we vullen elkaar daarin goed aan. Die wisselwerking zorgt ervoor dat zo’n sessie extra beleving en diepgang krijgt. Door onze kennis en ervaring weten we precies wat wel of niet werkt voor een bepaalde markt. En zo bieden we met gr8 ook écht meerwaarde voor de klant.