Complete multi-channel aanpak voor John West

Een slim multi-channel plan, diverse partnerships, influencer marketing en een complete contentkalender toegespitst op de diverse publieksgroepen en kanalen. Zo laden we het merk John West tot dé preferred brand in het visconserven-schap én zorgen we voor een positief imago voor vis in blik.

Think | de strategie

Dat het eten van vis perfect past in een gezonde en actieve levensstijl weet iedereen wel. Maar hoe zorg je ervoor dat vis in blik net zo’n positief imago krijgt als verse vis? Dat is dan ook meteen de grootste challenge van John West. Deze boodschap moest écht vanuit John West komen, maar het moet ook geloofwaardig zijn voor de publieksgroepen. Om dat te laten zien, zijn we met behulp van de inzet van juiste partners aan de gang gegaan met social media content.

Create | de content

Door middel van 1 draaidag met topsport-chef Erik te Velthuis en diverse draaidagen met partner Elsbeth Teeling van Club van Relaxte moeders, maakten we social content voor een heel jaar boordevol gezonde recepten en tips & tricks.

Publish | het resultaat

Het slimme multi-channel plan, met verschillende partners en storylines, hebben we de publieksgroepen van John West weten te raken waar het moet. De content is voor élke groep relevant, ‘eigen’ en geloofwaardig. Daarnaast droeg de content bij aan het verbeteren van het imago van vis in blik, maar ook aan het top of mind maken van John West. En met succes, want in 2020 was John West wederom marktleider in het visconserven-schap!


John West x Erik te Velthuis - Tonijnburger met bietenketchup