De hero campagne voor Whirlpool: ‘The Foodfight’

Aaaand fight! Drie gerechten, geen recept - maar wel een geheim assistent; de apparatuur. Het concept achter deze social hero campagne was simpel maar effectief: twee BN’ers (of eigenlijk 1 BN’er en 1 BV’er) nemen het tegen elkaar op in de keuken en ontdekken zo gaandeweg de kracht van Whirlpool’s nieuwste kookapparatuur, W11 collection. The heat is on!

Think | de strategie

Je kent het wel. Kom je na een lange drukke dag thuis, moet je ook nog koken. Weinig tijd, weinig energie en weinig inspiratie. Bij Whirlpool bedachten ze daar wat op en dat zie je terug in de W11 lijn. Deze productlijn van kookapparatuur (van kookplaat tot oven) is namelijk meer dan alleen een stukje technisch vernuft. Het is ook een smart assistent, waarmee je in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet. Omdat de mogelijkheden van de apparatuur legio zijn, was het noodzakelijk om in de strategie goed in te zoomen op de doelgroep. Welke behoeftes heeft de doelgroep en hoe voorziet de apparatuur van Whirlpool daarin? Welke functionaliteiten helpen bijvoorbeeld bij hun dagelijks leven? Daarnaast gingen we ook op zoek naar een boegbeeld dat perfect bij het merk past, maar ook aansluiting vindt bij de beoogde doelgroep. Want niet alleen zorgt dat voor een grotere geloofwaardigheid van de boodschap (niet meer ‘Wij van WC-eend, adviseren: WC-eend’), het levert ook nog eens herkenbaarheid bij de doelgroep op. En wat is er nou mooier dan dat de doelgroep denkt “als zij dat kunnen, kan ik dat ook!”


Create | de content

Dat boegbeeld werden er uiteindelijk twee. Niemand minder dan oud-Robinson presentatoren Dennis Weening en Evi Hanssen waren bereid om de challenge aan te gaan. In de Van Nelle fabriek stapten ze met elkaar in de culinaire ring. Daar werd in drie rondes bepaald wie naar huis ging met de eer. Een jury van foodbloggers beoordelen de Paella, de vegetarische burger en de chocoladetaart, die beide deelnemers volledig zonder hulp van buitenaf moesten bereiden, op smaak en presentatie. Bekijk hieronder mee hoe Evi & Dennis dat voor elkaar boksten en hoe ze slim gebruik maakten van de Whirlpool apparatuur.

Met onze gedachten bij de uiteindelijke distributie (lees: social media), maakten we snappy afleveringen, met elk een teaser. Door de lengte zijn de teasers ideaal om te gebruiken in social advertising en wordt de doelgroep daarmee ‘verleid’ op de volledige aflevering te bekijken.

The Foodfight trailer met Evi Hanssen en Dennis Weening

Publish | de resultaten

It’s a wrap. In de drie weken lange campagne wordt er wekelijks een nieuwe aflevering, inclusief teaser, uitgezonden op verschillende social kanalen. Van IGTV tot Facebook stories. Uiteraard scherp getarget. 

Weten hoe het afloopt? Houd de social kanalen van Whirlpool in de gaten of spiek gauw op: whirlpool.nl/foodfight De jury van foodbloggers gaven de beslissende

Diverse shots uit de afleveringen van 'The Foodfight'