Internationale content in de juiste context voor Dremel

Voor Dremel mochten wij aan de slag met de internationale content voor de gehele EMEA regio. De challenge lag in het bedenken en maken van content die de diverse doelgroepen en persona's in meer dan 14 talen aanspreekt.

Think | de strategie

Dremel maakte al langer gebruik van diverse gedefinieerde persona's, maar creëerde vervolgens één type content voor hen allemaal. Eenheidsworst. Content die bejubeld werd door de organisatie, maar in de wind geslagen door het publiek. Hierdoor had de content weinig impact en zorgde voor minimale interactie. gr8 bedacht een aantal verhaallijnen met echte 'makers' waarbij verschillende onderliggende topics relevant werden voor verschillende gebruikersgroepen, zodat de content wel aan zou slaan.

Moto Adonis - Custom Bike Shop

Create | de content

Echte mensen, echte verhalen. Dat was het vertrekpunt van de contentcreatie voor Dremel. Motorbouwer Daan Borsje en Fashion Tech Designer Anouk Wipprecht deelden hun verhaal: 'Wat kun jij met een Dremel?'. De twee hero stories dienden als basis voor de hub & hygiene content. Elk item werd afgestemd op de juiste doelgroep, van absolute beginner tot de doorgewinterde klusser. Om de content EMEA-proof te maken pasten we het per land aan, zodat het ook aan de lokale wensen of contentbehoeftes voldeed.


Anouk Wipprecht - Fashion Tech Designer 

Publish | het resultaat

De content sloeg aan. En hoe. Niet alleen het publiek bleek fan, ook lokale Business Units van Dremel werden verliefd op de verhalen. De campagnematerialen kregen het gesprek met het publiek op gang. Van Rusland tot Korea, van Zuid-Afrika tot Amerika, overal werd de content omarmd. Oók op externe media, zonder dat hier voor betaald werd. Nog steeds, ruim 3 jaar verder, duiken de verhaallijnen soms spontaan ergens op. Zo kan je de films over Anouk Wipprecht bewonderen in de vaste collectie van het Heinz-Nixdorf Museum in Duitsland. Om maar een podium te noemen.
Nederlandse creatie, internationaal succesvol