Herpositionering & rebranding NielenVanDeLaar accountants

Kees-Jan Nielen en Gert van de Laar startten in 2012 hun eigen audit en accountancy kantoor en hebben inmiddels een ijzersterke formule in handen. Een unieke formule ook, want Nielen & Van de Laar pakt de dingen graag nét even anders aan. Het kantoor laat een fris en onconventioneel geluid horen in een branche die dat allesbehalve gewend is. Maar slaagde er tot dan toe nog niet in dat ook goed vertellen. Kortom: werk aan de winkel. Een opdracht naar ons hart! 

THINK

Als je ons een beetje kent, dan weet je dat we zweren bij een slimme basis. Een brandstory vormt de strategische ‘onderlegger’ voor álles wat je hierna gaat vertellen, zowel qua inhoud als qua tone of voice. Tijdens diverse interviews zoomden we samen dieper in op ‘het merk’ Nielen & Van de Laar. Wie ben je, welk probleem los je op en hoe ben je hierin onderscheidend en relevant voor de doelgroepen? Vragen die in een goede brandstory vlijmscherp beantwoord moeten worden.

Die relevantie zit ‘m voor Nielen & Van de Laar met name in de voor deze branche niet vanzelfsprekende persoonlijke toewijding en aanpak. Het kantoor vindt goede communicatie en emotionele intelligentie nét zo belangrijk als kennis en expertise. En zet steevast die stap extra, door de opdrachtgever niet alleen van een analyse en rapport te voorzien, maar óók van een praktisch en vaak ongezouten advies: “Een audit biedt een uniek kijkje in de keuken. Zonde om dat niet optimaal te benutten.”

Boven water krijgen wat anders onopgemerkt blijft, om je client écht verder te kunnen helpen: het werd de rode draad in de brandstory. En vormde ook de inspiratie voor de nieuwe naam en pay off. Want met inmiddels 40 man in dienst voelde ‘Nielen & Van de Laar’ naar eigen zeggen niet langer passend: “Het draait hier allang niet meer alleen om ons”.

Voor de naamgeving trokken we de parallel met het diepzeeduiken. Met de avonturiers die tot het uiterste gaan om, tot in de diepste krochten van de oceaan, grip te krijgen op het voor anderen ontoegankelijke en onzichtbare. Waarbij ze de toenemende druk steeds te slim af weten te zijn. De maximale druk die het (gemiddelde) menselijk lichaam aankan tijdens zo’n duik in het diepe? 5 bar.

5BAR Assurance, by Nielen en Van de Laar was geboren. Met de pay off:

We get to the bottom of it.


Brandmovie 5BAR Assurance

CREATE 

Dit concept vertaalden we naar een nieuwe, visuele identiteit. Resultaat: een spot-on logo en huisstijl, met nautische knipoog en warm (de persoonlijke noot!) kleurenpalet:

Kleurenpalet

Ook dachten we een lanceringsplan uit en maakten we een teaser-campagne, brandingscampagne én wervingscampagne. De belangrijkste publieksgroepen van Nielen & Van de Laar konden er nu niet meer omheen: 5BAR Assurance komt de boel opschudden en afstoffen: met kop en schouders boven dat mainstream maaiveld uit, om te laten zien hoe het óók kan.


Lanceringscampagne 5BAR Assurance

PUBLISH 

Vol vertrouwen werd 5BAR Assurance - by Nielen en Van de Laar met een ‘big bang’ wereldkundig gemaakt. Het beproefde concept, maar dan in een jas die het kantoor stukken beter past. Zowel inhoudelijk als visueel. 5BAR Assurance heeft het lef om de conventies overboord te gooien. En zet zichzelf met een scherp en onderscheidend verhaal pontificaal op de kaart bij zowel opdrachtgevers als potentieel nieuw talent. Dat is wat we bedoelen als we zeggen: great brands tell gr8 stories!


Kan jouw verhaal ook scherper? En/of heb je hulp nodig bij het over de bühne brengen van jouw relevantie? Bel (+31(0)76 20 59 444) of mail (hello@gr8.eu) ons, we denken graag met je mee.