Hup naar HUP. Merk bouwen en conversie

Think | Merk- en contentstrategie

Een goede merk- en contentstrategie is essentieel om succesvolle communicatie-campagnes te ontwikkelen. Tenminste, dat is onze mening. En ons motto. Het ontwikkelen van een strategie vraagt een investering in tijd en budget. Maar als je het goed doet, kun je er jaren op bouwen en resultaat mee boeken. Neem nu HUP, het sportiefste hotel van Nederland. Drie jaar geleden startten we met de rebranding van Carlton hotel De Brug naar HUP. Merk DNA, publieksgroepen, positionering, brand story. Alles is onder de loep genomen en samen met het team van HUP en Creneau hebben we er een sterk, relevant en onderscheidend merk van gemaakt.

Hoe belangrijk zo’n strategisch fundament is, blijkt bijvoorbeeld als je een campagne gaat ontwikkelen. Je blijft relevant op basis van de juiste consumer insights. Zo bouw je sterke, duurzame merken en kun je met salesgerichte campagnes gemakkelijker gaan converteren. Deze campagne voor HUP heeft als doel om zoveel mogelijk stellen (wij noemen ze ‘energieke koppels’) te verleiden een verblijf bij HUP te boeken. Het HUP DNA is onmiskenbaar aanwezig. En de ‘reasons to book’ idem.


Create | Concept en contentcreatie

Voor HUP creëerden we een heel eigen beeldtaal. Sportief, fun, energiek en kleurrijk. Dit zie je ook in deze nieuwste campagne in alle uitingen duidelijk terugkomen. Waarom wij beeld zo belangrijk vinden? We worden met z’n allen steeds ‘visueler’. Of een uiting interesse wekt, wordt in steeds kortere tijd bepaald. Dus die eerste indruk, dat eerste beeld, wordt steeds belangrijker. Daarnaast hebben we te maken met een fors toenemende hoeveelheid aan beelden waarmee we worden geconfronteerd. Als je als merk herkenbaar wilt worden (en dat wil je), dan moet je communicatie dat ook zijn. Conclusie: beeldtaal moet enerzijds onderscheidend zijn, anderzijds consistent. Voor deze HUP campagne maakten we de video content (voor tv en social media), fotografie, radiospot en social media copy.


Publish | Content en social media management

Wil je maximaal resultaat boeken (en wie wil dat nou niet) dan doe je er goed aan de hele middelenmix optimaal in te richten. Oftewel, je maakt een ijzersterke contentplanning. De juiste boodschap op het juiste kanaal voor de juiste doelgroep. De HUP campagne is volgens het Hero-Hub-Hygiene model van Google een echte Hero campagne. Dat betekent veel mensen met de uitingen confronteren en bekend maken met de propositie. Daarbij worden verschillende kanalen ingezet en wordt de content door middel van advertising stevig gepusht. Deze HUP campagne zie&hoor je op tv, radio en online. Zo krijgen we de verschillende publieksgroepen in de funnel van awareness naar conversie.