Mandemakers Keukens campagne: van reels tot blogs

Voor Mandemakers Keukens werken we op basis van hub content, oftewel: gr8 stories. Dit is storytelling ten top. Met andere woorden: verhalen waar de doelgroep voor terugkomt en ook écht op zit te wachten. Op de kanalen die het meest relevant zijn. Mandemakers Keukens heeft, als meest premium merk van De Mandemakers Groep, behoefte aan kwalitatief hoogwaardige content. Daarvoor is een gedegen strategie en concept essentieel, voordat we op content creatie en -planning overgaan. Samen met Brand Manager Nancy Gerrits, Retailmarketeer Amy Mulders en content Marketeer Robbin Schoenmakers maakten we onder andere mooie woonstijlcontent en kerstvideo's. Lees meer over hoe we dit tot stand hebben gebracht.

Think | Campagnestrategie

Een succesvolle campagne valt of staat met een campagnestrategie. Dát is de basis van waaruit je verder kan werken. Voor de kerst- en de woontrends campagne van Mandemakers Keukens hebben we de focus op het Instagram kanaal van het bedrijf gelegd. De vraag die hier centraal stond was: hoe kunnen we de bestaande community en eventueel nieuwe segmenten of doelgroepen betrekken bij de content en verhalen van Mandemakers Keukens? Het contentplan, bestaande uit o.a. doelstellingen, publiek, consumenteninzichten, concept en een contentplanning, bood antwoord op die vraag.

Create | Concept en contentcreatie

Op de strategie volgde de uitwerking van de content. Omdat onze focus in de strategie op Instagram lag en we veel wilden vertellen over de verschillende woontrends en kerst-styling, kozen we voor video content. Hiervoor werden zorgvuldig moodboards en style sheets opgesteld. Van pre-productie tot post-productie, we coördineerden elke fase van de content creatie. Samen met de stylistes van Mandemakers Keukens en videocrew van LemonGoose maakten we tijdens de draaidagen in totaal 7 stijlvolle Instagram Reels. Zie hieronder het resultaat.

Italian Chic moodboard
White Christmas

Daarnaast schreven we per campagne een landingspagina en gingen we met social copy aan de slag. Om het verhaal op meerdere kanalen rond te maken werd ook emailmarketing ingezet. Uiteraard hielpen we ook een handje met de beeldproductie en -selectie. Bekijk hier de landingspagina's voor de woontrends & kerststijlen.

Publish | Content en social media management

Om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt, is een strakke planning een must. Daarom hebben we een contentkalender samengesteld: in één oogopslag compleet overzicht over de verspreiding van de content. Daarnaast hebben we advertising advies aan de online marketing tak van Mandemakers Keukens gegeven. Het resultaat? Een kerstcampagne en een woontrends campagne met veel betrokken kijkers. Daarnaast leverde het ook heel wat op: een aanwas van nieuwe volgers, een bereik van meer dan 500.000 per campagne én premium video content dat bij het merk Mandemakers Keukens past.