Met Formule-E het technologie-hart van Nederland op de kaart zetten

Als de verhalen er niet zijn, kun je ze altijd máken! Met gr8 agency zijn we mede-initiatiefnemer van het naar Eindhoven halen van een Formule-E race. Waarom? Omdat hier een verhaal schuilt dat zijn weerga niet kent. Formule-E en Brainport regio Eindhoven lijken voor elkaar gemaakt te zijn. Formule-E is de raceklasse van de toekomst en is de belichaming van technologie, vernieuwing en duurzaamheid. Waarden die 100% overeenkomen met Brainport regio Eindhoven. Ook de aansluiting met Helmond als regio voor ‘smart mobility’ is uniek. Nergens in Europa is er een regio met zo’n perfecte fit met dit wereldwijd steeds populairder wordende autosport-event.

Think | de strategie

Om de Brainport regio Eindhoven nadrukkelijk en aantrekkelijk wereldwijd te profileren zijn we een missie gestart om een Formule-E race naar Eindhoven te halen. Deze missie heeft meer om het lijf dan alleen een race. Een breed scala aan complementaire activiteiten en campagnes wordt ingericht om de wereld te laten weten dat je híer moet zijn voor de top in technologie en mobiliteit. Technologiebedrijven en technologietalenten zullen weten dat in regio Brainport Eindhoven technologie een grote, groeiende en florerende bedrijfstak is.

Create | de content

Vanuit de stichting Formula-Eindhoven ontwikkelden we met de andere bestuursleden verschillende stories, presentaties en events om partners voor ons initiatief te vinden. Partijen die, net als wij, geloven in de kracht van dit grootse event. Inmiddels hebben we een prachtig gezelschap van launching partners die het samen met ons mogelijk maken om een uniek bid te maken en deze race naar Eindhoven te halen. We mikken erop om in 2022 de eerste race door de verlichte straten van Eindhoven te kunnen beleven! We go green!

Launching Partners Formula Eindhoven

Publish | het resultaat

Om landelijke aandacht voor ons initiatief te krijgen, organiseerden we onder andere een perslaunch. We presenteerden de launching partners en de onderzoeksresultaten van de Economic Impact study. Met een uitgekiende persbenadering wisten we nationaal en internationaal veel aandacht te genereren. Inmiddels zetten we op continue basis social media in om nog meer aandacht, draagvlak en interesse te winnen voor ons bid. De focus ligt daarbij op b2b waardoor we met name LinkedIn en e-mailmarketing inzetten.

Perslaunch Formula-Eindhoven