Montèl: van online oriëntatie naar een afspraak op de bank

Hoe overtuig je potentiële klanten om een afspraak te maken met een verkoopadviseur in hun vestiging naar keuze? Voor meubelmerk Montèl lag hier een belangrijke uitdaging, waar ze onze hulp bij konden gebruiken. Hoe converteren we van online oriëntatie naar fysiek winkelbezoek?

Om daar een passend antwoord op te kunnen bieden, onderzochten we de mindset van het publiek. Welke fases doorloopt een potentiële klant? Welke barrières zijn er voor het maken van die afspraak? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat we het publiek met de juiste communicatie begeleiden in de klantreis? Aan de hand van een veldonderzoek in de winkel gingen we aan de slag met de boodschappen, kanalen en timings om meer mensen uit de doelgroep te overtuigen dat een afspraak maken altijd een goed idee is.

Think | Merk- en contentstrategie

Onze insights wonnen we voor deze strategie onder andere in bij de bron zelf: in de winkel. Door middel interviews en observaties kregen we first-hand te horen en te zien hoe een afspraak in de winkel precies verloopt. Met deze informatie op zak startten we met het vraagstuk: hoe kunnen we de doelgroep(en) begeleiden van vrijblijvende (online) oriëntatie naar een adviesgesprek in de winkel.

Uit de strategie kwam onder andere 1-op-1 communicatie naar voren. Met name e- mailmarketing speelt een belangrijke rol in het informeren en overtuigen van het publiek. Hiervoor stelden we samen met brand manager Maxime in het Veld en junior brand manager Esmee Ramsteijn een flow op: een serie opvolgende e-mails, met elk hun eigen boodschap. Deze flow zorgt ervoor dat we de doelgroep telkens van de juiste informatie voorzien tijdens hun beslissingsproces. Hiervoor werden eveneens de bijpassende landingspagina’s ontwikkeld.

Ten tweede bleek ook online inspiratie belangrijk in het voorstadium van het maken van een afspraak. Daarvoor grepen we naar een medium dat het online verlengstuk van de offline beleving is: een online magazine! Uiteraard inclusief activatieplan vanuit de social media kanalen van Montèl, om zo ook de traffic ernaartoe te kunnen waarborgen.


Create | Concept en contentcreatie

Next step: content-creatie! We hebben de landingspagina’s en e-mails van scherpe copy voorzien, voordat we inzoomden op de invulling van beeld. Daarvoor opperden we onder andere video. Want waarom zou je een afspraak omschrijven als je het ook kan laten zien? Kortom: voor zowel de e-mails als de landingspagina’s gingen we aan de slag met een script waar alle USP’s en praktische informatie voor het maken van een afspraak samenkomen. Het resultaat, gemaakt in samenwerking met Bureau Duizend Dingen, zie je hieronder!

Daarnaast maakten we het online trendboek van begin tot eind. Hierin bundelden we alle inspiratie, van de stijlen en trends tot de collectie. Uiteraard afgewisseld met bijpassende Call to Actions. Klik op deze link voor het complete magazine of bekijk de sfeerimpressie hieronder.

Publish | Content en social media management

Het resultaat mocht er zijn! Alle kanalen - online magazine, website, e-mail en social posts - stonden in het teken van de fases die potentiële klanten doorlopen en speelden optimaal op elkaar in. Zo begeleidt Montèl op slimme wijze potentiële klanten van online oriëntatie naar het maken van een afspraak op de bank. Daarnaast zorgt het online magazine, met een gemiddelde van 7 pagina’s per sessie en 1:50 average time spent, voor flink wat aandacht voor het merk. Zo kon Montèl, zelfs in tijden van Corona, op zowel brand-awareness en - niet onbelangrijk - nieuwe afspraken rekenen. Missie geslaagd!