Personeel werven met een content campagne: Now we're talking!

Leonardo Royal Hotel Amsterdam had een creatieve uitdaging voor gr8 agency: maak het hotel nog meer onderscheidend door middel van een sterk concept, dat op elk kanaal en voor elke gewenst communicatiedoeleinde kan worden ingezet.

Think | de strategie

Is een 4*-hotel in Amsterdam met veel comfort, speciaal gericht op de business markt, onderscheidend genoeg? Bij een 4*-hotel wordt immers een bepaalde standaard verwacht. Als je gasten wil binden aan je hotel zal je het persoonlijker moeten maken, want comfort vergeet je misschien na één week, maar een goed gesprek blijft je langer bij. Met dit inzicht in gedachten gingen we aan de slag met het creatieve concept.

Create | de content

Omdat het gesprek zo'n belangrijk onderdeel werd voor het verblijf bij Leonardo Royal Hotel Amsterdam, bedachten we 'Now we're talking' als contentparaplu. Dit zet zowel de kwaliteit en faciliteiten in de spotlight én heeft betrekking op de mogelijke ontmoetingen en gesprekken die plaatsvinden tijdens een verblijf. Daarnaast is het ook een belangrijke kapstok voor nieuw personeel, want zij moeten deze spraakmakende kwaliteiten bezitten.

Publish | het resultaat

In de campagne waar we zochten naar spraakmakend hotelpersoneel gebruikten we als sollicitatiemogelijkheid... WhatsApp voiceberichten. We kregen landelijke exposure op Radio 1 met de campagne en konden rekenen op een heleboel sollicitaties!


Voice Memo 
Voice Memo