Kühne + Heitz: bouwen aan een sterk werkgeversmerk

Als organisatie binnen een wedijverende branche nieuwe medewerkers aantrekken, is een uitdaging. Dat is voor Kühne + Heitz geen uitzondering. Het internationale handelsbedrijf is al sinds 1974 actief met de handel in voedingsmiddelen. De medewerkers van Kühne + Heitz staan op één. Dat weet en voelt het hechte en ambitieuze team ook als geen ander. Maar, het vinden van goede collega’s is een uitdaging. Het bedrijf vist in een competitieve vijver als het aankomt op talenten vinden, boeien en binden. Aan gr8 agency de uitdaging hier een passend antwoord op te vinden. 

Think | Strategie

De tradingwereld is voor de personen die de organisatie wil bereiken relatief onbekend. En we weten allemaal: onbekend maakt onbemind. Door, met slimme employer branding, te bouwen aan een sterk en uniek werkgeversmerk, zet je jouw organisatie op de kaart en kun je je onderscheiden van de concurrent. Extra interessant en waardevol als jouw organisatie zich in een competitieve branche bevindt. Zoals Kühne + Heitz.

First things first: een sterk werkgeversmerk valt of staat met een ijzersterke basis. Een fundament waarop je verder kunt bouwen en waarmee je jouw organisatie letterlijk en figuurlijk smoel geeft. Want in de huidige markt zijn potentiële kandidaten en latent werkzoekenden op zoek naar identiteit: ze willen zich herkennen in een organisatie. Maar ook: gevoel krijgen bij een werkgever en vanuit daar beoordelen óf en waarom ze graag bij jou zouden willen werken in plaats van bij een andere organisatie.

Tijdens interactieve sessies met het team zoomden we in op het ‘werkgevers-DNA’ van Kühne + Heitz. Ook doken we in de publieksgroepen. De optelsom:

  • Een vlijmscherpe employer brandstory rondom de why, how en what van het werkgeversmerk Kühne + Heitz, toegespitst op de behoeften van de verschillende doelgroepen.
  • Een hierop aansluitend contentcanvas, dat een leidraad biedt voor de communicatie met de doelgroepen. In zo’n canvas vind je onder andere doelstellingen, doelgroepen, key messages, storylines, middelen/ kanalen én tone of voice terug.

Create | Contentcreatie

In een omgeving waarin mensen en hun ontwikkeling op één staan, is het een logische keuze om hen in beeld te brengen en over hun ervaringen te laten vertellen. Zo geef je persoonlijkheid aan je organisatie. Daar trek je kandidaten mee aan die zich met jou identificeren, maar druk je óók de aandacht en waardering uit voor jouw medewerkers – wat bijdraagt aan de loyaliteit van je team.

We bundelden deze persoonlijke verhalen in een online magazine. Voor de look & feel ervan ontwikkelden we een passende visuele identiteit en bepaalden we, aan de hand van moodboards, de beeldtaal. Kühne + Heitz is een professioneel, levendig én avontuurlijk bedrijf – en dat mag het magazine ook uitstralen.

Werken bij Kühne + Heitz betekent ongebreidelde mogelijkheden en avontuur. Verhalen te over dus! Het magazine is dan ook een levend document, dat we continu verrijken en actualiseren met periodieke blogs op basis van interviews met collega’s.


Publish | Social media strategie en resultaat

Een magazine vól verhalen is één. Maar hoe ga je die verhalen vervolgens gericht onder de aandacht brengen bij de verschillende doelgroepen? Hiervoor ontwikkelden we een slimme social media strategie, inclusief advertising. LinkedIn, Instagram en Facebook zijn nu eenmaal dé kanalen waar onze doelgroepen zich veelvuldig bevinden en bieden ook de gelegenheid om heel gericht te targetten en dus echt met scherp te schieten. gr8 verzorgt voor de diverse kanalen de social content, de contentplanning en het community management. Natuurlijk houden we vinger aan de pols met data-analyses en rapportages.

Resumé: de fundering van het werkgeversmerk Kühne + Heitz staat. Met een slimme strategie, aansprekende content en de socials als aanjager heeft de Dordtse organisatie haar zichtbaarheid flink vergroot. Waar de organisatie zich eerst grotendeels onder de radar bevond, heeft Kühne + Heitz nu echt een gezicht gekregen. En is er een mooie strategische basis gelegd waar vanuit de organisatie nu verder kan bouwen. Ook in de toekomst blijven we Kühne + Heitz op strategisch niveau én in de uitvoering ondersteunen. Want de wereld van trading is continu in ontwikkeling – en voor het aantrekken én vasthouden van talent is dat net zo.

Benieuwd wat wij voor jouw merk kunnen betekenen? We denken graag met je mee. Stuur gerust een mailtje naar hello@gr8.eu of bel ons op 076 20 59 444.