Social media management

Drie insights waarmee je meer uit je Instagram account kunt halen

  • Amy van der Plas
  • 11 / 06 / 2020
Leestijd: 4 min

Meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een Instagram account, waarvan 2,1 miljoen de app ook dagelijks gebruiken. Dat is nogal wat. We zien echter nog steeds dat sommige bedrijven, merken of diensten een beetje stoeien met hun Instagram content. Zonde, vinden we! Heb jij ook een Instagram account opgezet maar ben je nog niet actief (genoeg) met posten? Drie insights waarmee jij meer uit je Instagram account kunt halen.

Tip 1. Bedenk wáárom!

Dit lijkt misschien een open deur, maar toch gaat het hier dikwijls mis. Wil je starten met een nieuw account? Begin nooit onbezonnen. Waarom wil je aanwezig zijn? Wat is je doel? Op welke manier draagt aanwezigheid op Instagram bij aan je marketing-communicatiedoelstellingen? En niet onbelangrijk: is je doelgroep er wel te vinden? Als je hier een antwoord op hebt, ben je al goed op weg. Let op: "gewoon om aanwezig te zijn" of "omdat de concurrentie er zit" is NOOIT de enige reden om met een nieuw kanaal te beginnen.

Tip 2. Goede Instagram content maken kost tijd 

Vaak zien we dat Facebook content een tweede leven krijgt op Instagram, omwille van praktische redenen. Dat is inderdaad een budget-vriendelijke oplossing, maar behaal je daarmee ook de doelen die je je hebt gesteld? Wat is de toegevoegde waarde in je totale media-mix? Met andere woorden: waarom zou een superfan van je merk je Facebookpagina liken en ook je Instagramaccount volgen als daar dezelfde content wordt geplaatst? Instagram is een héél ander platform dan Facebook dus heeft het een andere aanpak nodig. Op Facebook kom je vaak goed weg met gedesignde posts. Logo in rechterhoek, tekst erbij, product in een setting photoshoppen... allemaal prima! Op Instagram is dat een heel ander verhaal. Daar wordt toch meer een home-made look and feel van je verwacht. Meer echtheid. Realistische foto's of zelfgemaakte content - daar draait het allemaal om. Kortom: je moet je content op een andere manier insteken en dat kost uiteraard tijd!

Tip 3. Train je Instagram-reflex

Allemaal leuk en aardig, maar hoe vul je je account dan met goed scorende content? Waar vind je die inspiratie? Daar kunnen we kort en krachtig over zijn: OVERAL. Behind the scenes bij een shoot, bij gebruikers van je product of dienst, in de fabriek of op kantoor, bij je medewerkers - misschien zelfs tijdens de VrijMiBo. Daarnaast heb je als bedrijf hoogstwaarschijnlijk genoeg verhaallijnen voor je content gedefinieerd die je kunt ombuigen tot Instagram content. Leer jezelf daarom een Instagram-reflex aan: "is dit iets voor Instagram?" en "hoe kunnen we dit verhaal Instagram-specifiek maken?". Het is aan jou om de juiste verhaallijnen te detecteren en uit te lichten op de juiste kanalen!

Heb je meer tips nodig om aan de slag te kunnen met Instagram? Wil je tips & tricks om nóg beter te worden? Of heb je vragen over hoe instagram in je content strategie past? Mail hello@gr8.eu voor vrijblijvend advies.