Social media management

Pinteresting! Tijd om de wereld te inspireren als bedrijf

  • Sterre Cijsouw
  • 09 / 09 / 2020
Leestijd: 5 min

Op zoek naar inspiratie voor een nieuw interieur of op zoek naar het perfecte gerecht voor het diner met je schoonouders? Dan is Pinterest je best friend om inspiratie op te doen. Maar wie denkt dat Pinterest alleen maar draait om plaatjes pinnen heeft het mis. De meeste bedrijven houden vast aan Instagram, Facebook en LinkedIn als het gaat om social media. Terwijl (het ondergewaardeerde) Pinterest juist veel te bieden heeft. En de mogelijkheden die Pinterest aanbiedt blijven groeien.  Wij nemen je mee door Pinterest Wonderland en vertellen je waarom je als bedrijf Pinterest niet meer links kunt laten liggen. 

Inspiratie voor het leven  

Pinterest is natuurlijk de ideale plek als het gaat om het vinden van plaatjes. Je kan Pinterest als het ware zien als een zoekmachine op zichzelf. De meeste gebruikers zoeken heel Pinterest af als het gaat om belangrijke momenten in het leven. Feestelijke verjaardagen, smaakvolle interieurtips voor je nieuwe huis, de perfecte trouwdag, toffe vakantie ideetjes en finger-licking food inspiratie. Noem het maar op en het staat op Pinterest. 

Als merk kan je de betekenisvolle inspiratiebron zijn in het leven van deze pinners. Een mooie mogelijkheid als het gaat om het verkrijgen van fans voor je merk. Extra fijn: dit is het enige social medium waar het organisch bereik hoog is. Daarnaast komen  pinners gemakkelijk op je website terecht aangezien achter elke foto een link kan worden geplaatst.  

Shop until you drop 

Online winkelen doen we natuurlijk allemaal, maar heb jij wel eens via Pinterest iets gekocht? Wereldwijd heeft 80% van alle Pinterest-gebruikers wel eens een aankoop gedaan via Pinterest. Sinds kort is ook in Nederland de nieuwe shopping functie uitgerold. In de zoekfunctie van Pinterest is het mogelijk om te filteren op productpins. 

Ook een mooie kans voor zowel kleine als grote retailers. Voor nu is het grootste gedeelte van de content niet branded maar met deze nieuwe functionaliteit zal Pinterest daar wel naar toe leiden. Uit de statistieken van Pinterest is namelijk gebleken dat gebruikers eerder bereid zijn om de winkel van een merk te bezoeken die ze via Pinterest hebben ontdekt dan via een ander social media platform. Daarbij zijn zo ook bereid om meer geld uit te geven ten opzichte van mensen die geen Pinterest gebruiken.  

Adverteren 

Sinds april vorig jaar is het mogelijk om te adverteren via Pinterest. Het voordeel van adverteren op Pinterest is niet alleen de lage kosten maar ook dat er verschillende targeting-opties zijn om zo nog beter de doelgroep te kunnen bereiken. De advertentie mogelijkheden zijn legio. Zo kan je het inzetten als standaard pin, die naar voren komt op categoriepagina’s, bepaalde zoektermen of bij een doelgroep die getarget is. Verder is het mogelijk om videopins, carrousels en gesponsorde app-pins te plaatsen.

Tip: goed om te weten als je aan de slag gaat met adverteren op Pinterest: val op met je pins en hecht waarde aan de kwaliteit. Zowel de inhoud als de visuele pin zelf bepalen namelijk de waarde die invloed heeft op effectiviteit en zichtbaarheid. 

Is Pinterest geschikt voor jouw product of dienst?

Dat hangt sterk af van hoe visueel je merk of organisatie is. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wie je doelgroep is en of dit overeenkomt met de gebruikers van Pinterest. Kortom: kan jij er je beoogde doelgroep bereiken en kan je jouw boodschap verpakken in mooie visuals? Dan is Pinterest mogelijk the way to go. 

Even over sparren? Mail ons op hello@gr8.eu

P.s. Wij volgen Pinterest in ieder geval op de voet. Binnenkort wordt dan ook stories voor Pinterest uitgerold. We keep you posted!