Content voor de landelijke lancering van Servero 100% Appelmoes

Van brand story tot 100% Appelquiz: hoe we in nog geen zes maanden het merk Servero op de kaart zetten, een miljoenenpubliek met toffe social content bereikten en het domein ‘appels’ claimden voor Servero 100% Appelmoes.

Think | de strategie

Servero 100% Appelmoes is dé applmoes die het net even anders doet dan de traditionele appelmoezen. Deze appelmoes wordt namelijk minder lang verhit waardoor de smaak van appels behouden blijft en suiker toevoegen niet nodig is. Dat is natuurlijk een krachtig verhaal dat verteld mag worden. Vanuit deze sterke product-intrinsieke basis schreef gr8 agency een brand story voor Servero. Dit werd dé rode draad van het merk en de communicatie. Of nou ja, één story... We maakten er initieel maar liefst drie! Deze stories zijn tijdens marktonderzoek uitvoerig getest. Zo wisten we zeker dat de gekozen richting optimaal aansloot bij de interesses van de doelgroep.


Create | de content

Voor de creatie van de campagnes hebben we verschillende type content ingezet:
* HERO content ter ondersteuning van de landelijke TV-campagnes voor flight 1
* Social only HERO campagne met de knotsgekke 100% Appelquiz
* targeted HUB campagne met herkenbare momente van de doelgroep in de keuken
* HYGIENE content met weetjes, recepten en tips

Publish | het resultaat

Wat leverde het allemaal op? Met de verschillende fases en content-types op Facebook hebben we alleen al meer dan 5,7 miljoen mensen bereikt en meer dan 7 miljoen impressies gegenereerd. Ook zorgden Facebook en YouTube samen voor meer dan 3,2 miljoen video weergaven. Daarnaast vliegt de Servero 100% Appelmoes als zoete broodjes over de toonbank. Kortom, Servero 100% Appelmoes staat niet alleen op de kaart, maar ook op de eettafel!


De Servero 100% appel quiz