Golfbrekers: GGD West-Brabant blikt terug op één jaar corona

In maart dit jaar werd een bijzondere mijlpaal bereikt: het coronavirus had ons land al een jaar in haar greep. Tijd om terug te kijken: nieuwsfragmenten en quotes uit persconferenties, geïllustreerd met tijdlijnen en statistieken verschenen volop in de media. Maar hoe zit het met de mensen achter de maatregelen, feiten en cijfers?

Vanuit de GGD West-Brabant kregen we het verzoek om ‘1 jaar corona’ te markeren. Aan de hand van portretten van verschillende GGD-ers uit de regio, die achter de schermen alles onder hoogspanning moesten uitvinden en alle zeilen moesten bijzetten om het virus zo goed als mogelijk in bedwang te houden. Zij waren het die deze onverwachte golf moesten breken en die bleven staan in de storm. Zij verdienden een podium. Dat wilde de GGD West-Brabant met deze film vastleggen.

Christ-Jan van Dongen, sr communicatieadviseur GGD West-Brabant: “Ik heb gr8 agency in de arm genomen omdat ik wist dat zij de ideale combinatie van inhoudelijke storytelling en een pragmatische aanpak in huis hebben. Zij kunnen er echt een goed verhaal van maken. En dat is wel gebleken. De samenwerking is professioneel, betrokken en resultaatgericht. Met veel energie en respect is in een sneltreinvaart een prachtige film gerealiseerd. Precies wat ik ervan verwacht had”.

Think | de strategie

Een jaar vol onduidelijkheid, verwarring en vooral onwetendheid. Het is geen gemakkelijk jaar geweest voor de medewerkers van de GGD West-Brabant. We weten wat de gebeurtenissen en cijfers zijn, maar hoe hebben de mensen die er middenin zaten dit beleefd? We gingen op zoek naar de ervaringen van de GGD-ers en de impact die het op hen had. Op zoek naar hun verhaal. Storytelling in optima forma.

Create | de content

Ieder mens is uniek. Ieder verhaal is uniek. De voorbereiding van een opdracht als deze is dan ook cruciaal. Door goed te verdiepen in de personen, hun rol, hun beleving kun je de echte verhalen en gevoelens boven water krijgen. Dat vraagt om aandacht en inlevingsvermogen. Op een journalistieke, persoonlijke manier. Vanuit de wijze waarop wij ons vak, contentmarketing, uitvoeren is dit onze natuurlijke manier van werken. En dat blijkt dan ook tijdens dit proces. Prachtige gesprekken, hoofdrolspelers die zich openstelden voor de vragen en ons hun ervaringen en emoties deelden.

Publish | het resultaat

Het eindresultaat is een document waar we trots op zijn. Het is een verhaal geworden dat raakt. Dat blijkt ook uit de reacties van de GGD medewerkers en andere betrokkenen in de bestrijding van de pandemie. Voor hen hebben we dit gedaan. Een film die de menselijke kant en impact laat zien. Want die vergeten we nog wel eens…

Dank aan de filmmakers van Bureau Duizenddingen. Hun toegevoegde waarde in het ‘vangen’ van de emoties was groots. Ook dank aan Omroep Brabant voor de ondersteuning. En uiteraard aan de medewerkers van de GGD West-Brabant. Zonder hen was dit verhaal onmogelijk geweest.

Documentaire Golfbrekers