Merk-Echt zet zich op de kaart bij ondernemend Nederland

Een sterk merk begint bij een sterk fundament. Nu zat het daarmee wel goed bij Merk-Echt. Maar het ontbrak nog aan een energiek en inspirerend merkverhaal. gr8 schreef dit ‘manifest’ en hielp het door te vertalen naar online (social) content.

Think | de strategie

Merk-Echt boog zich eerst intern over de merkpositionering. Wat zijn onze drijfveren en kernwaarden? Waar geloven we in? Maar ook: hoe ziet de doelgroep eruit, welke keuzes durven we daarin te maken en wat willen én kunnen we hen beloven? Op basis van de conclusies ging gr8 aan de slag met de brand story: één aansprekend merkverhaal over de why, how en what. Lekker to the point maar toch allesomvattend. De brand story moest de toon zetten voor de online content van Merk-Echt én de branding campagne voor radio en print.

Create | de content

We doopten de brand story om tot ‘manifest’: een belofte aan ondernemend Nederland, waar Merk-Echt vól in gelooft en voor gaat. Ondertekend door ‘De merkbewakers’: een herkenbare term die we ook in de verdere (campagne-)communicatie doortrokken. Het manifest kreeg een belangrijke plek op de website van Merk-Echt. Ook de website-copy werd door gr8 herzien, conform de merkpositionering.

Publish | het resultaat

Merk-Echt weet zich scherper en herkenbaar te profileren, zowel via de eigen (social) kanalen als in campagnes. Daarnaast hebben we de content op de eigen kanalen SEO-geoptimaliseerd geschreven zodat ook in organische zoekopdrachten Merk-Echt grote stappen gaat zetten.

Merk-Echt - Copy website