Naam maken met het sponsorship van de Wooning Zesdaagse

Het sponsoren van een event of competitie kan een uitstekend instrument zijn om naamsbekendheid op te bouwen. Zo koos Wooning Keukens en Badkamers voor een langdurig partnership met de Zesdaagse van Rotterdam. Maar met het aangaan van het partnership begint het pas. Communicatie en activatie moeten vervolgens zorgen voor de echte bekendheid en beleving. Voor de Wooning Zesdaagse hebben we dat inmiddels al een aantal jaren voor onze rekening genomen.

Think | de strategie

Een succesvol partnership om een merk te bouwen is geen eendagsvlieg. Dat vraagt tijd. Zo kunnen de partners naar elkaar toe groeien en er samen het maximale uit halen. Voor de sponsor betekent het ook dat de communicatiedoelstellingen gedurende de samenwerking kunnen evolueren. Vaak begint het met het opbouwen van bekendheid. Zodra dat staat, gaat het meer over waardering, beleving en interactie. Deze ontwikkeling was ook van toepassing op de Wooning Zesdaagse. Gedurende de jaren maakten we content vanuit verschillende doelstellingen en invalshoeken. Allereerst om een geloofwaardige rol als sponsor te claimen, vervolgens om meer interesse in het Wooning merk en de keukens en badkamers te genereren.

Create | de content

Ondanks de verschuiving in doelstellingen en evolutie in het event, moest de content gedurende de jaren hetzelfde karakter behouden. De Rotterdamse heritage is daarin essentieel. De Zesdaagse is tenslotte van Rotterdam en Wooning is dé specialist in de regio. Door de jaren heen maakten we dan ook een veelheid aan content met een rauw Rotterdams sausje. Een greep: 

  • Aankondiging naamgevend sponsorship 
  • De Wooning Zesdaagse trofee 
  • Interviewserie ‘Aan de keukentafel met…’
  • Activatie Jan Janssen

Productie: GIG / Beelden: GIG - ANP / Concept: gr8 agency
Productie: Paul Barendregt / Concept: gr8 agency
Productie: GIG creative film / Concept: gr8 agency / In samenwerking met Jan Janssen Individual Bikes
Productie: Dennis Nederlof

Publish | het resultaat

De kracht van het inzetten van een sponsorship schuilt voor een groot deel in de fanbase van de ploeg, de competitie of in dit geval het event. Via het sportevent wil Wooning niet alleen (merk)waarden ontlenen, ook wil zij het publiek bereiken en activeren. Dat betekent dan ook dat je elkaars kanalen gaat inzetten en elkaar gaat versterken. Op die manier weet je het bereik enorm te vergoten en fans voor je merk te winnen. In het geval van de Wooning Zesdaagse lag het accent van de kanalen op social media. Uit onderzoek is gebleken dat de het Zesdaagse sponsorship een significante bijdrage heeft geleverd in de stijging van de naamsbekendheid van Wooning. De rol van content heeft daar ongetwijfeld een belangrijke rol in gespeeld.