Plantaardige aandacht voor aanvraag Regio Deal West-Brabant

West-Brabant vraagt in een ingediende Regio Deal aan het Rijk steun voor de brede welvaart. Als middel zet zij in op de plantbased regio. West-Brabant heeft namelijk een uniek plantaardig DNA. Van oudsher zorgt de regio voor voedsel en plantaardige grondstoffen. Tussen de andere aanvragen wil je zichtbaar zijn en opvallen. Het liefst wel met iets dat een sterke link heeft met de heritage. Dus gingen we aan de slag. 

In de zogenoemde Regio Deals werken Rijk en regio samen aan de brede welvaart, zoals bestaanszekerheid, vertrouwen, een gezonde woon- en leefomgeving. Hoe, waarom en waar al het geld dan op ingezet wordt, is uitvoerig uiteengezet in de Regio Deal-aanvraag. De sleutel? In de heritage van de regio! Want West-Brabant kent namelijk een hele krachtige gemeenschappelijke deler: het is de regio waar plantbased diepgeworteld is in het DNA.

Vincent van Gogh zag eeuwen geleden al hoe mens en plant in West-Brabant verstrengeld zijn. En met hem raakten velen geïnspireerd. We vroegen Bredase kunstenaar Daan van Bommel die symboliek te vangen; hoe mens en natuur samensmelten. Niet door terug te kijken, maar vooruit. Want samen bloeien we. Maar met één belangrijke voorwaarde: ook het kunstwerk moest 100 procent plantaardig zijn!

Het resultaat? Een one of a kind zeefdruk! Een lage oplage, met eigen serienummer. Met verf gemaakt van rode kolen van Brabantse bodem, citroenzuur en soda als natuurlijke basische stof voor een natuurlijke kleurengradiënt, met gezeefdrukt op papier van tomatenplanten.

Een kunstwerk dat de regio en de toekomst vangt in een uniek beeld. Óók dat is storytelling!

Meer info over de Regio Deal vind je hier

Het inkt experiment met plantbased materialen door Daangenaam