Aegon haalt talent binnen met contentmarketing

Organisaties die op basis van employer branding hun merk goed weten te bouwen en uit te dragen, creëren een voorsprong op de arbeidsmarkt. Ook richting (potentiële) medewerkers heb je als organisatie/merk dus een goed verhaal nodig. Deze case voor Aegon illustreert onze contentmarketing aanpak op het gebied van employer branding. Zoeken naar wat je doelgroep interesseert en in beweging brengt. En daar vervolgens een gr8 story van maken.

Think | de strategie

Aegon is één van de meest vooruitstrevende financials in Nederland. En, net als de meeste andere bedrijven in ict, op zoek naar aanstormend talent. Studenten die na hun studie hun carrière gaan starten bij Aegon. Om deze afgestudeerden te interesseren voor Aegon is er niet alleen een sterk inhoudelijk programma nodig. Je zult studenten ook op de goede manier moeten aanspreken. Maar met welk verhaal kun je deze bijna-afgestudeerden bereiken? Wat boeit hen? Want vertellen dat wij, Aegon, onszelf zo goed vinden is volstrekt ongeloofwaardig.

Het aanknopingspunt naar studenten vonden we in een bestaand partnership van Aegon. Aegon is al vele jaren hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandse Roeibond. Een sport die bij veel studenten een rol in hun leven speelt. Met de associaties van het roeien laten we zien dat Aegon mensen zoekt die vooruit willen. Die willen winnen. Hard werken om successen te boeken. Want dat is exact wat jongeren van nu willen. Onderdeel uitmaken van een vooruitstrevend en winnend team.


Create | de content

Na een aantal interviews met o.a. oud Olympisch roeiers wisten we het. De start van een roeiwedstrijd is cruciaal. Zodra je uit de startblokken meteen een verschil maakt, ben je de rest van de race in het voordeel. Je begint simpelweg met een voorsprong op de rest. Een voorsprong die Aegon ook biedt voor studenten die na hun universitaire studie aan één van de traineeships of stages beginnen. Die voorsprong is exact wat de studenten willen.

Aegon zoekt starters die voortvarend uit de startblokken willen schieten. We ontwikkelden een film en verschillende tools om het concept tijdens events en in media te activeren. En bedachten zelfs een nieuwe functie binnen Aegon: de startcoach. Op deze manier zorgen we ervoor dat Aegon op een verrassende én relevante manier studenten interesseert voor een job en voortvarende start bij Aegon.

Publish | het resultaat

Niet alleen op online media ging Aegon met dit concept aan de slag om de beste starters te vinden. Ook op de verschillende roeiwedstrijden werd deze campagne een vertrouwd gezicht. Dat is het mooie van een sterk en herkenbaar concept: het laat zich moeiteloos toepassen in allerlei kanalen en middelen.AEGON - #voortvarendvanstart